Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Jau rīt Rīgā koncertēs Otmārs Lieberts ar savu grupu

Inese Mihasjonoka, 21.03.2011. 09:31

Otrdien, 22. martā, Lielajā Ģildē būs īpašs meditatīvs vakars flamenko ritmos ar baskāji Otmāru Liebertu un viņa melnā mēneša (Luna Negra) grupas mūzikas burvjiem.
Jau rīt Rīgā koncertēs Otmārs Lieberts ar savu grupu

Šoreiz Otmārs ir ieradies Rīgā ar savu grupu Luna Negra. Rīgai ir tas gods būt pirmajai viņa Eiropas tūrē. Kopā ar Liebert uz skatuves būs Džons Geigens (Jon Gagan) ar basģitāru un sintezatoru, perkusionists irānietis Houmans Orei un bundzinieks meksikānis Maikls Čavezs (Michael Chavez).

Jaunībā Otmārs arī piepildījis rokenrola sapni dzimtajā Vācijā, tad Bostonā, galu galā apmetoties Santafē Ņūmeksikā, ASV. Šeit viņš dibināja savu grupu, ko dēvē par savas dvēseles iemiesojumu "Luna Negra" (1989), sākot pilnīgi jaunu mūzikas stilu Nouveau Flamenco. Tajā sajaucas flamenko, džeza, bosa nova, hinduistu meditatīvā un citu stilu mūzika. Pats mūziķis saka, flamenko ir mūzika, kas ir vienlaicīgi gan romantiska, gan bīstama; tā ir tik pat lielā mērā attieksme, cik žanrs.

Kopš 1990.gada viņš izlaidis 26 albumus. 2010.gada vidū izlaidis jaunu albumu "Petals on the Path". Liebertam ir 38 zelta un platīna albumi ASV, Kanādā, Austrālijā un Jaunzēlandē, kā arī piecas Grammy nominācijas. Viņš ir sadarbojies ar tādām pasaules līmeņa dziedātājām kā Selīna Diona un Daiana Ross.

Lieberta muzikālie panākumi šķiet pašsaprotami, ņemot vērā viņa izcelsmi un neizsīkstošo ceļošanas prieku. Dzimis 1959.gadā Ķelnē, Vācijā. Viņa tēvs ir ķīnietis, māte - ungāriete. Viņš sāka spēlēt ģitāru jau 11 gadu vecumā. Intensīvi ceļojot gan pa Eiropu, gan Āziju, O.Lieberts uzsūcisvisu mūzikas stilu tradīcijas. Kā arī viņš ir zen budists.

Biļetes var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs.

Saites uz ārējiem resursiem:

www.ottmarliebert.com
www.tradehub.info

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV