Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

„SIA Radikal" albuma prezentācija "Nabaklab"

Aiga Leitholde, 26.04.2011. 14:02

Uzticīgākie fani un vienkārši draugi, zināmi kolēģi un citi labi pazīstami cilvēki – visi bija sastopami vienkopus 22. aprīļa naktī klubā "Nabaklab" notiekošajā grupas „SIA Radikal" albuma „Monokarš" prezentācijā.
„SIA Radikal" albuma prezentācija "Nabaklab"

Galerijas:

Grupa „SIA Radikal" šajā pavasarī svin trīs gadu pastāvēšanu. Aktivitāte, kura iepriekš bija dzirdama grupas intensīvajos koncertos, nu būs iespējama arī mājas apstākļos - „Monokarš" 11 dziesmu veidolā. Iznākušais debijas albums grupai ir devis dzinuli notikumu atzīmēt koncertos dažādās Latvijas pilsētās, aptverot ne vien ierasto klubu maršrutu, bet plānojot viesoties arī Preiļos un Daugavpilī.

Bet 22.aprīļa naktī Rīgā, grupas „The Factor" iesildīti, „SIA Radikal" nospēlēja pusotru stundu ilgu, enerģisku koncertu. Vispirms ļaujot klausītājiem iesildīties, grupa tos pamazām sakūdija uz niknu moshpit – rinķa danci, kurā bija iespējams pārbaudīt savu līdzsvara sajūtu. „SIA Radikal" metāls ir ritmiskas precizitātes mijiedarbība ar trauslu melodiju. Tā asā stakato lipīgumu labi var sajust dziesmā „ Samelo sev". Garākas elpas ievilkšanai, repertuārā ir arī liriska atslodze, dziesma „ Vēl tur ir ceļš" . Noslēgumā, par prieku sev un klausītājiem grupa uz skatuves aicināja „ Sanctimony" solistu Jāni Boļšaku, lai kopā izpildītu dziesmu „ Voldim!".

Programmā bija iekļauta arī nodeva dižgariem – dziesmu „Battery" un „So what" kaverversijas. „SIA Radikal" un „ Metallica" salīdzinājums šajā vakarā tika daudz skandināts, gan no mutes mutē, gan deju zālē albuma „ Master of Puppets" dziesmu veidolā. Paralēļu vilkšana turpināsies, pavisam vienkārša iemesla dēļ – runājot par smago metālu, neskaitāmiem klausītājiem ir pirmā asociācija būs „Metallica". Tomēr smagā metāla atslēgas vārdu ķēde ir pietiekami gara - „SIA Radikal" savu iedvesmu ir atraduši sociālpolitiskās eksistenciālās norisēs. Vai mākslai ir jākalpo kā ideālam patvērumam no netīkamās realitātes? Šoreiz - nē. Nav mistiska ļaunuma vai neaizsniedzamās brīvības tāles – problēmas tiek sauktas realitāti atspoguļojošos vārdos, sulīgos epitetos. Patīk vai nepatīk – smagajam metālam derēs abi viedokļi, jo vienaldzības nebūs!

Dziesmu secība koncertā:

Monokarš
Tavs sapņu kredīts
Samelo sev
Zilā karoga Zelts
Taisnības
Alkopilots
Vēl tur ir ceļš
Ezītis Miglā
Voldim!
Tas nav tev vienam
_________________
Battery
So what

Foto autore Rūta Ķiploka

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV