Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

"Nabaklab" koncertē „Voivod"

Aiga Leitholde, 19.05.2011. 19:34 | komentāri (3)

Trešdien, 18.maijā klubā „Nabaklab" uzstājās kanādiešu smagās mūzikas grupa „Voivod".
"Nabaklab" koncertē „Voivod"

Galerijas:

Grupa pastāv jau kopš 1982.gada, savu 13 albumu „Warriors on ice" prezentēs 14.jūnijā. Pastāvēšanas laikā grupa ir zaudējusi ģitāristu Denis 'Piggy' D'Amour, kurš bija svarīgs grupas muzikālā rokraksta veidotājs. Periodiski „Voivod" sastāvā spēlēja arī bijušais „Metallica" basigtārists Džeisons Ņūsteds. Rīgā „Voivod" pārstāvēja divi orģinālsastāva dalībnieki vokālists Snake un basists Blacky, kopā ar viņiem arī ģitārists Daniels Mongrains un bundzinieks Maikls "Away" Langevins.

"Nabaklab" koncerts šajā Eiropas tūrē bija pēdējais. Nešaubīgi mazais apmeklējums mūziķiem prieku neradīja, bet klausītāji šķita nedaudz aizmiguši. Snake situācijas atraisīšanai izmeta pāris joku, nokāpa lejā pie skatītājiem, viņa pēdās vēlāk sekoja arī basģitārists. Dziesmā „Nuclear war" pie mikrofona tika gandrīz visi pirmajās rindās stāvošie. „Voivod" koncerts nepārsteidza, taču mūziķu atdeve bija pietiekami kvalitatīva – pārliecinoša. Jaunā ģitārista Daniela melodiskie ģitāras soliņi, speed metāla enerģija, ietērpta progressive daudzšķautņu formā. Koncertā tika nospēlētas dažāda laika posmā radītās dziesmas no albumiem „Nothingface", „Infinity", „Phobos" , „War and Pain", „Killing Technology" un citiem, kā arī tika nospēlēta pavisam jauna dziesma, šķiet, dziesmu „Forlorn". Bet mūžībā aizgājušajam 'Piggy' tika veltīta grupas „Pink Floyd" dziesmas koverversija „Astronomy Domine".

Dziesmu secība:
The Unknown knows
The Prom
Ripping headaches
Ravenous Medicine
Forlorn
Tribal Convictions
Global warning
Ex Periment
Nothingface
Missing Sequences
Kaleidos
Tornado
Voivod
Nuclear war
Astronomy Domine

Foto autors Oskars Kupše, www.rocknphotos.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV