Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sāks tirgot biļetes uz Xiu Xiu koncertu Rīgā

SKYR, 27.05.2011. 10:27

No rītdienas, 27.maija, plkst. 10:00 "Biļešu Serviss" tīklā un internetā būs pieejamas biļetes uz 5.augustā Rīgā gaidāmo mūziķu Xiu Xiu koncertu.
Sāks tirgot biļetes uz Xiu Xiu koncertu Rīgā

Kļuvusi zināma arī koncerta norises vieta – Dirty Deal Café Spīķeros, Maskavas ielā 12-k2. Vietas izvēle nav nejauša. "Intimitāte", "personīgums" un reizē ar "skanējuma dramatisms" ir atslēgas vārdi, kas raksturo Xiu Xiu radošo darbību, un Dirty Deal Café ir viena no vietām Rīgā, kurā šīm šķautnēm uz skatuves izpausties iespējams nepastarpināti.

"Ja kāds jums reiz saka, ka labai operētājsistēmai nav nepieciešams „restarts", viņš ir vai nu melis, vai Stīvs Džobss, bet ticēt tam nevajag. Arī Dirty Deal pēc piecu gadu aktīvas darbības bija nepieciešams piespiest ilgāku un pārdomu pilnāku „pārlādes" pogu," par aktīvas darbības atsākšanu stāsta vietas saimnieks Kristaps Puķītis. Process bijis ātrs un jau šī gada aprīlī, pēc 3 mēnešu klusēšanas, durvis vēris pavisam svaigu sajūtu un ideju pārpilns, nu jau radošo iniciatīvu centrs Dirty Deal. Viņi nebīstas savu jauno moto pasniegt skaļi, citējot Berlīnes mēru Klausu Voveraitu: "Mēs esam nabadzīgi, bet seksīgi!"

Kā ziņots iepriekš, 5.augustā, Rīgā ar pirmo un vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstāsies melodramatiskās trokšņu popmūzikas mākslinieki Xiu Xiu, kas ir mūziķa Džeimija Stjuarta (Jamie Stewart) lolots un tūkstošgades sākumā aizsākts projekts. Allaž mainīgajā sastāvā kodols palicis nemainīgs tāpat, kā uzticība, iespējams, klausītajam neērtākajai mūzikai, kāda sastopama. Jau kopš pirmā Xiu Xiu albuma "Knife Play" jebkuri mēģinājumi šo mūziku ievietot kādos žanru rāmjos ir izgāzušies, taču spilgti un trāpīgi Xiu Xiu daiļradi raksturo kādā intervijā izskanējusi alegorija:

"Iedomājieties pa piektā stāva logu izmestu popdziesmu, kurā, pēc kritiena izšķīdušā uz asfalta, jūs noraugāties. Xiu Xiu mūzika ir tas, ko pēc tam iespējams saslaucīt."

Pārdošanā ierobežots skaits biļešu, kuru cena – Ls 8.00. Koncertam tuvojoties, tās kļūs dārgākas.

Internetā:

www.xiuxiu.org
www.dirtydeal.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV