Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Xiu Xiu dodas Eiropas turnejā

SKYR, 25.07.2011. 13:25

Jau piektdien, 29.jūlijā, nelielu Eiropas turneju uzsāks trokšņu popmūzikas apvienība Xiu Xiu no ASV, vienu no koncertiem spēlējot arī Rīgā.
Xiu Xiu dodas Eiropas turnejā

Divpadsmit koncerti Austrum- un Centrāleiropā būs kārtējā cikla Xiu Xiu dzīvē noslēgums. Allaž mainīgajam mūziķu sastāvam studijā, strādājot pie jaunā ieraksta, jau piepulcējušies mūziķi Sems Mikenss (Sam Mickens) no The Dead Science un Zaks Peningtons (Zac Pennington) no Parenthical Girls, un nākošajā ceļojumā uz Eiropu Xiu Xiu, visticamāk, dosies kā kvartets.

Pārmaiņu gaidas Džeimiju Stjuartu (Jamie Stewart) un Andželu Seo (Angela Seo) nav bremzējušas radoši izpausties – digitāli jau šobrīd, bet 6.septembrī ierobežotas tirāžas septiņu collu vinila platē būs pieejams Xiu Xiu jaunākais singls "Daphny", kura otrajā jeb "B pusē" atrodama dziedātājas Riannas (Rhianna) izpildītās dziesmas "Only Girl (in the World)" kaverversija. Singla tituldziesma tā arī paliks īpašs veltījums draugam (skat. interneta un citus resursus), jo gaidāmajā albumā netiks iekļauta.

Nesen Xiu Xiu jaunā mājvieta – izdevniecība Polyvinyl Record Co. – izplatīja paziņojumu par solidarizēšanos ar citiem, kas pēc vēlmēm un iespējām cenšas palīdzēt Japānas dabas un kodolkatastrofā cietušajiem. Septembra nogalē fiziskā formātā tiks izdota labdarības izlase "Japan 3.11.11: A Benefit Album", kas šobrīd jau pieejama digitālai lejuplādei. Starp mūziķu Deerhoof, Efterklang, Asobi Seksu, Of Montreal un citu izlasei atvēlētajām kompozīcijām atrodama arī īpaša, akustiska Xiu Xiu dziesmas "Hyunhye's Theme" versija. Hyun Hye ir Andželas Seo vecāku dotais vārds.

Kā ziņots, 5.augustā Rīgā ar pirmo un vienīgo koncertu Baltijas valstīs viesosies melodramatiskās trokšņu popmūzikas apvienība Xiu Xiu no ASV. Nebūs pārspīlēts, vārda iespējami neitrālākajā nozīmē, Xiu Xiu dēvējot par "kulta" grupu. Pēdējās desmitgades laikā ar vienīgā nemainīgā dalībnieka Džeimija Stjuarta pretrunīgo, atklāto un dramatisko personību asociējušies daudzi. Gan seksuālās minoritātes, gan pašpasludinātie dīvaiņi, gan tie, kas vienkārši novērtē Xiu Xiu nepārvērtējamo pienesumu novatoriskajā popmūzikā, gan multfilmu seriāla "American Dad" veidotāji, liekot citplanētietim Rodžeram minēt grupu starp savām mīļākajām kādā no seriāla epizodēm...

Biļetes uz koncertu Dirty Deal Café Rīgā nopērkamas visās "Biļešu Serviss" tirdzniecības vietās.

Internetā: Xiuxiu.org

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV