Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"Alternatīvajos Jāņos" Ropažos uzstāsies grupa "The Hobos"

Mārtiņš Zviedri, 02.06.2011. 13:53

Festivālā, kas jau otro gadu piedāvā svinēt vasaras saulgriežus bez šlāgeriem un citiem ierastajiem atribūtiem (izņemot alu), skanēs arī labs krievu roks, panks, blūzs un folks. Blakus Lielajai Juglai būs atvērta telšu pilsētiņa - vieta, kas piemērota tikpat labi atpūtai svētku laikā kā piknikam pirms un pēc tiem.
"Alternatīvajos Jāņos" Ropažos uzstāsies grupa "The Hobos"

Pāris stundu pēc divpadsmitiem naktī no 23. uz 24. jūniju uz Ropažu estrādes skatuves kāps Rolands Ūdris un grupa The Hobos. Nakts koncerta viesu vidū ir arī PPŠ - vietējie labāko krievu roka tradīciju turpinātāji. Dalību festivālā bijusi spiesta atsaukt grupa Oranžās brīvdienas, bet dažādu pieeju pankrokam demonstrēs grupas U-13, BVŽ, Konservētie stringi, V.I.P.P. Basbočka un Osiris Drinks Whiskey. Iecerēts, ka - tāpat kā pagājujšogad - koncerts uz rīta pusi noslēgsies ar paģiru blūza un folka programmu un visu festivāla laiku darbosies dīdžeju telts.

Tāpat kā pērn, arī šogad dažus desmitus metru no koncertvietas, ēdienu un dzērienu tirgotavas un Lielās Juglas (kurā ne viens vien festivāla viesis izmantoja iespēju nopeldēties) būs atvēlēta vieta telšu pilsētiņai. Tā domāta ne tikai tam, lai atgūtu spēkus pēc dejām ansambļu un dīdžeju vadībā un piedalīšanās atrakcijās. Tikpat labi te var notikt pikniks, kas ilgtu arī pēc festivāla beigām. "Ja kāds pēc vētrainas svinēšanas modīsies nevis nākamajā, bet, teiksim, aiznākamajā vai aizaiznākamajā rītā, nekas un neviens netraucēs viņu izmantot atlikušo brīvo laiku, lai krātu spēkus jaunajai darba nedēļai, baudot dabu Lielās Juglas krastos, cik ilgi vien labpatīk," uzsver SIA Be Že Productions radošais direktors Sergejs Bižāns.

Festivāla nakts koncerts sāksies 23.jūnijā pulksten 20, bet ēdienu un dzērienu tirgotava pie estrādes darbu sāks jau ap sešiem 22.jūnija vakarā un sola darboties līdz pat 25.jūnija pievakarei. Piknikotāju ērtībām barošanas un dzirdīšanas punktā paredzēts piedāvāt arī desiņas, ko apūtnieki paši varētu cept nometnes ugunskurā.

Festivāls 23. un 24.jūnijā notiks Ropažu estrādē un tās apkaimē.

Tāpat kā pērn, naktī uz 24.jūniju gaidāms pliko skrējiens pa Lielās Juglas tiltu. Brīžos starp koncertpriekšnesumu baudīšanu apmeklētāji atrakcijās varēs pārbaudīt attapību, veiklību, izdomu un saņemt balvas. Festivāla otrā diena sāksies ar rīta rosmi un viesu aicināšanu pie panku zupas katla.

Alternatīvos Jāņus rīko Vecrīgas kafejnīca Leningrad sadarbībā ar Ropažu Kultūras un izglītības centru.

Informācija par festivālu atrodama mājaslapā www.leningrad.lv/notikumi/alternativie_jani.

Muzicēt gribētāji vēl var pieteikties sarīkojuma programmai, rakstot uz e-pastu zviedris.martins@gmail.com.

Publicitātes foto, Egons Kronbergs un Rolands Ūdris

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV