Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Šonedēļ – Alternatīvie Jāņi Ropažos

Mārtiņš Zviedris, 20.06.2011. 13:58

Festivāls Pierīgā otro gadu aicina svinēt vasaras saulgriežus bez šlāgeriem un citiem ierastajiem atribūtiem (izņemot alu), šoreiz – pavadot Jāņu nakti ar Inokentija Mārpla, The Hobos dalībnieku Ūdrīša un Kronberga uzstāšanos un citām norisēm uz Ropažu estrādes skatuves, dīdžeju teltī un estrādes apkaimē.
Šonedēļ – Alternatīvie Jāņi Ropažos

Festivāla koncerts 23. jūnija vakarā sāksies pulksten 20. Tajā muzicēs visvecākais joprojām pastāvošais Latvijas punk kolektīvs Inokentijs Mārpls, Ūdrītis un Kronbergs no The Hobos, smagā darkpop apvienība Apēdājs, brāzmainā blūzpanka spēlmaņi Adamsu famīlija, jauna grupa Baltic Beach Band, kurā apvienojušies mūziķi ar ļoti atšķirīgām interesēm: no fanka līdz pankam, no R'n'B līdz britu astoņdesmito gadu popmūzikai. Dažādu skatījumu uz pankroku demonstrēs grupas Konservētie stringi, V.I.P.P. Basbočka un Osiris Drinks Whiskey.

Nakts koncerta noslēgumdaļā dažas stundas pēc pusnakts saulgriežu svinētājus sveikt iecerējis arī festivāla visneprognozējamākais kolektīvs – projekts The Famous Radio Grouse Leningrad, ko savai un draugu jautrībai izveidojuši ar Alternatīvo Jāņu rīkotājiestādi Vecrīgas kafejnīcu Leningrad cieši saistīti cilvēki. Ar latviešu un ārzemju eklektisku mūzikas kokteili grupu uzstāšanās starplaikos apmeklētājus priecēs Leningrad itin bieži dzirdamais DJ Ma.Be. Brīžos starp koncertpriekšnesumiem atrakcijās varēs pārbaudīt attapību, veiklību, izdomu un saņemt balvas.

Pulksten 1.30 – laikā starp Inokentija Mārpla un The Hobos mūziķu uzstāšanos – festivāla apmeklētāji un dalībnieki aicināti doties uz netālo Lielās Juglas tiltu – kļūt par pliko skrējiena dalībniekiem vai līdzjutējiem.

Vienlaikus ar koncertnorisēm uz skatuves iespēju izdejoties piedāvās dīdžeju telts blakus bāram. Līdz pusnaktij savas CD kolekcijas klausīšanās priekā dalīsies DJ Evita Bandere, neiztiekot bez melodiskākajiem un ritmiskākajiem post punk skaņdarbiem un tiem radniecīgas mūzikas. Pēc tam stafeti pārņems DJ Šakālis, pazīstams arī kā vairāku ietekmīgu Latvijas punk grupu bundzinieks. Izturīgāko dejotāju kustībspēju turpinās pārbaudīt DJ Disco-Jew no Somijas. Viņš sola dejojamu skaņu plašu klāstu – no roka līdz electro, drum 'n bass un varbūt arī ko no aizgājušo gadu desmitu funk un R'n'B garā ieturētās melnās mūzikas.

24. jūnija dienas programma sāksies ar rīta rosmi pulksten 12 un turpināsies ar paģiru blūza un folka koncertu, par ko gādās Ints Beķers no blūza grupas D-11, dziesminieks Aleksis Uss jeb Morisons un somu mūziķis Foto Jervinens. Pēc tam klātesošie būs aicināti pie panku zupas katla.

Svētku viesi ierasties un iekārtoties telšu pilsētiņā blakus estrādei gleznainajā Lielās Juglas krastā aicināti jau labu laiku pirms un – atkarībā no brīvā laika – uzkavēties pēc festivāla, jo ēdienu un dzērienu tirgotava Alternatīvo Jāņu norises vietā darbu plāno sākt jau ap sešiem 22. jūnija vakarā un darboties līdz pat 25. jūnija pievakarei. Kā vēsta SIA Be Že Productions radošais direktors Herberts Blumbergs, bārs piedāvās to, kas ik dienu veldzē Ļeņingradas apmeklētāju slāpes. Visiecienītākos Jāņu dzērienus pārstāvēs Piebalgas Senču alus un īpašais Ļeņingradas medalus, kā stiprāka cienītājiem netrūks degvīna, ruma un viskija, bet tie, kas pie stūres, varēs novērtēt jaunumu bezalkoholisko dzērienu piedāvājumā – Piebalgas kvasu, kas tirdzniecībā parādās tikai šomēnes. Papildus desiņām, ko telšu pilsētiņas iemītnieki paši varēs gatavot ugunskurā, ēdienu piedāvājums būs netradicionālai Jāņu svinēšanai atbilstošs – no šašlika, līdz kāpostiem un kartupeļiem.

Biļetes uz festivālu var iegādāties BezRindas.lv un kafejnīcā Leningrad Kalēju ielā 54 Vecrīgā. Iepriekšpārdošanā ieeja maksā divus latus, sarīkojuma laikā estrādē – dārgāk.

Alternatīvos Jāņus rīko kafejnīca Leningrad sadarbībā ar Ropažu novada Kultūras un izglītības centru.

Informācija par programmu un nokļūšanu festivālā atrodama mājaslapā www.leningrad.lv/notikumi/alternativie_jani.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV