Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Diskusija „Dari-rādi-maini jeb rokasgranāta iesācējiem IV"

EasyGet.lv, 17.10.2011. 14:03

Mēdz uzskatīt, ka Latvijā nav mūzikas industrijas, bet to var mainīt, sadarbojoties un daloties pieredzē. Rīt, 18. oktobrī, klubā "Nabaklab" notiks ceturtā diskusija ciklā „Dari-rādi-maini jeb rokasgranāta iesācējiem IV", informē diskusijas organozatori. Diskusijas sākums: plkst. 18:00, ieeja - bez maksas.
Diskusija „Dari-rādi-maini jeb rokasgranāta iesācējiem IV"

Šīs diskusijas viesi: Juris Zalāns, Evita Bandere, iepriekšējās diskusijas viesi Miks Magone un Edgars Āboliņš. Diskusijas pamatkoncepcija joprojām būs par un ap alternatīvo mūziku, medijiem, subkultūru un mūsdienu sabiedrību. Šoreiz turpināsim par koncertu organizāciju, apmeklēšanu un iesāksim tēmu par mūzikas izdošanu un menedžmentu.

Juris Zalāns – kultūras menedžmenta centra „Lauska" viens no dibinātājiem un ilggadējs kultūras aktīvists valstiskā līmenī. Biedrība Kultūras menedžmenta centrs "Lauska" sadarbojas ar neatkarīgiem dažādu nozaru māksliniekiem un grupām, lai palīdzētu profesionāli organizēt un īstenot radošas ieceres. KMC "Lauska" nodarbojas ar kultūras menedžmentu visās tā izpausmēs no grupas darbības organizēšanai līdz pat ierakstu izdošanai.
http://www.lauska.lv/

Evita Bandere – vairāk pazīstama kā portāla EasyGet.lv galvenā redaktore, arī Radio Naba raidījuma „Rakumi" vadītāja. Plašākā nozīmē – mūzikas entuziaste visdažādākajās tās izpausmēs – no klausītāja līdz aprakstītājam un atskaņotājam.
http://easyget.lv/, http://twitter.com/#!/Bandere

Miks Magone – koncertu organizators (Thee Silver Mt Zion, A Storm Of Light) un izdevējs (100 baltas dvēseles, Židrūns) no biedrības Skyr.
http://skyr.wordpress.com/

Edgars Āboliņš ir ilggadējs koncertrīkotājs un klubu pārvaldītājs (Nabaklab, Fontaine Palace, Meteor Agency).
http://www.nabaklab.lv, http://www.meteoragency.com/

Lai neieslīgtu rutīnā, pēc šīs diskusijas būs pāris nedēļu pārtraukums ciklā „Dari-rādi-maini jeb rokasgranāta iesācējiem IV". Pēc pauzes – turpinājums, kamēr vien būs par ko runāt, būs viesi un klausītāji.

Par diskusiju ciklu „Dari-rādi-maini jeb rokasgranāta iesācējiem"

Dažādu profesiju pārstāvji apvienojušies, lai dalītos pieredzē, kas varētu palīdzēt topošajiem mūziķiem un menedžeriem apgūt to, par ko klusē mācību grāmatas un par ko runā aiz slēgtām durvīm. Uz bezmaksas paneļa-kanēļa-diskusiju, lekciju, sarunu, pieredzes apmaiņas mutvārdu bloku aicināti visi tie, kuri vēlas papildināt savas zināšanas un paskatīties uz mūzikas nozarē notiekošo no cita skatu punkta.

Lekcijās piedalīsies žurnālisti, mūziķi, mūzikas menedžeri, koncertu rīkotāji, lai sniegtu ieskatu, kā organizēt koncertus Latvijā un ārvalstīs, kā komunicēt ar plašsaziņas līdzekļiem. Tāpat tiks pārrunāta ierakstu izdošana un izplatīšana. Turklāt atkarībā no intereses līmeņa, tēmu loku ir iespējams paplašināt.

Pirmās sarunas viešņa 21. septembrī bija Nacionālās ziņu aģentūras LETA Video nodaļas žurnāliste Inese Trenča. Viņa pastāstīja, kā pareizi sagatavot preses relīzes un kā sagatavoties intervijām.

Otrās sarunas viesi 27. septembrī bija elektrohipsters Gacho ar menedžeri Āķi, grupas Relicseed dalībnieks un menedžeris Edgars Rakovskis un Draugiem.lv sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Palkavnieks. Viesi stāstīja par izpildītāju profilu veidošanu un aktivitātēm sociālajos tīklos un interneta medijos, kā arī par sadarbību ar koncertu rīkotājiem Latvijā un arī ārvalstīs.

Trešās sarunas viesi 4. oktobrī – koncertu organizētāji un kultūras aktīvisti no Rīgas, Jelgavas, Preiļiem. Raitis Sametis, Miks Magone, Sandis Baumanis, Edgars Āboliņš, Jelgavas kluba „Melno Cepurīšu Balerija" radošā komanda, Uģis Vilcāns un Vladimirs Kravčenko (Estragons) sarunājās par koncertu organizēšanas aizkulisēm

Sekojiet tālākai informācijai:
http://p3licanwebzine.blogspot.com
http://www.nabaklab.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV