Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Mt Eden uzstājas koncertzālē Palladium

Elīna Gulbe, 28.11.2011. 16:04

Ar stundu garu setu 25. novembrī koncertzālē „Palladium" uzstājās viens no dubstepa apvienības Mt Eden pārstāvjiem.
Mt Eden uzstājas koncertzālē Palladium

Galerijas:

Pēc prāvā apmeklētāju pulka šķiet, ka dubsteps no atpazīstamības tikai šaurā klausītāju lokā pašlaik ir iekarojis simpātijas daudz lielākā deju un elektroniskās mūzikas cienītāju vidū. Par to liecināja arī garā koncerta apmeklētāju rinda, kas neilgi pirms Mt Eden kāpšanas uz skatuves ap pusnakti drūzmējās pie koncertzāles ieejas.

Pirms un pēc tikai stundu garā Mt Eden seta, kurš turklāt sākās ar nokavēšanos, publiku izklaidēja vietējie dīdžeji un dejotājas. Šķiet, apreibušais pūlis bija sajūsmā par iesildītāju atskaņotajiem miksiem. Izskanēja gan šis tas no Skrillex, gan citi iecienīti dubstepa gabali. Tomēr jāatzīst, ka „Palladium" skaņa, lai gan nekādā gadījumā nav slikta, bet bija nepietiekami spēcīga, lai pilnībā izbaudītu basu sniegtās vibrācijas. Nedaudz ielu kultūras „Palladium" telpās mēģināts ienest, uz skatuves uzstādot butaforisku sienu, uz kuras izpausties grafiti māksliniekiem.

Pēc meet&greet sesijas, kurā dažiem laimīgajiem tika dota iespēja satikt galveno vakara viesi, ar pusstundas aizkavēšanos uz „Palladium" skatuves kāpa tikai viens no dueta Mt Eden dalībniekiem. Sanākušie mākslinieku sagaidīja ar ovācijām. Seta laikā dueta pārstāvis veikli sapludināja jau klausītāju simpātijas ieguvušos miksus ar svaigām pārejām, kā arī ik pa laikam centās uzturēt komunikāciju ar publiku. Atliek vien domāt, vai Mt Eden uzstāšanās būtu uz pusi enerģiskāka, ja tā notiktu pilnā sastāvā, jo enerģētisku eksploziju tai nespēja dot pat puisis, kurš tās laikā mūzikas ritmos uz skatuves prasmīgi rotaļājās ar uguni. Uz beigām izskanēja Jaunzēlandes dubstepa producentu superhits „Sierra Leone", un pēc tā setu var uzskatīt par noslēgušos, bet sanākušajiem bija iespēja turpināt baudīt vakaru citu dīdžeju pavadībā, kuru mūzikas kolekcijas pilda citu dubstepa producentu skaņdarbi.

Vakars pierādīja, ka šis mūzikas žanrs ir gana iecienīts latviešu jauniešu vidū, jo, salīdzinot ar citiem koncertiem, šajā auditorija bija uzkrītoši jaunāka. Tomēr nākas secināt, ka Mt Eden nav Skrillex, bet varbūt kādreiz arī šo dubstepa producentu mums būs iespēja redzēt Latvijā.

Foto: Mt Eden uzstājas koncertzālē Palladium. Foto (c) Linda Dambeniece

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV