Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Decembris "Artelī" - internacionālās noskaņās

EasyGet.lv, 30.11.2011. 12:55

Tuvojoties svētku laikam, gandrīz teātris "Artelis" ir sarūpējis svinīgu un košu decembra programmu - gaidāmi gan gruzīnu karstasinīgie priekšnesumi, gan blues balādes franču-latviešu kopprojektā, tāpat neiztrūks vietējo mūziķu speciālie koncerti un, kur tad bez smiekliem un pārdomām – izrāde "Paranoja" arī decembrī, informē "Arteļa" pārstāve Rebeka Gaiša-Vīksna.
Decembris "Artelī" - internacionālās noskaņās

Gruzija, Francija un Latvija satiekas "Artelī"

Ziemas koncertu sesijas - blues, jazz, folk - ir konceptuāls koncertu ansamblis, kas raksturo dažādību mūzikas žanros un nacionalitātēs. Tos vieno kvalitāte un kāda īpaša odziņa.

6. un 7. decembrī "Artelī" rosīsies gruzīnu trio The Shin un viņu īpašā viesvokāliste, džeza dziedātāja Maija Baratašvili. Viņi uz Latviju atveduši savu jaunāko koncertprogrammu "Georgia on Your Mind". The Shin Latvijā jau ir uzstājušies vairakkārt - gan festivālā "Porta", gan kopā ar izcilo pasaules mūzikas komponistu Valtu Pūci un viņa etnogrāfisko orķestri. Par šo kopprojektu "Es arī" saņemta Latvijas Mūzikas ierakstu gada balva 2009.

Savukārt jau 8. decembrī uz "Arteļa" skatuves kāps dziesminieks Martin Confused un viņa pavadošais sastāvs. Tas būs īpašs mūziķa koncerts, jo tā skaņu bagātinās neierasti daudz pavadošo instrumentu. Martin Confused reti sniedz koncertus iekštelpās un klubos, priekšroku dodot festivāliem. Koncertējis gan visos Latvijas lielākajos vasaras mūzikas notikumos, gan arī daudzviet ārzemēs, piemēram, Europa vox. Pēdējo reizi viņu manījām, iesildot šarmanto Anna Calvi jaunajā Palladium koncertzālē.

Patīkams pārsteigums būs tiem, kas 14. decembrī apmeklēs "Arteli" – maigās blues noskaņās koncertēs Olga Mitroshina Blues Project. Olga Mitrošina ir Latvijā dzimusi, bet kopš 1999. gada Francijā mītoša mūziķe, kas, neskatoties uz klasiskās mūzikas izglītību, citējot pašu Olgu, dvēseli pārdevusi blūzam. Viņas koncertā piedalīsies arī franču saksofonists Frederic Borey.

Olga Mitroshina Blues Project dzirdēsim izpildām Aretha Franklin, Nina Simone, Bessie Smith, John Lee Hooker, Benny Golson, Ray Charles un citu mākslinieku kompozījas, kā arī Olgas Mitrošinas oriģinālkompozīcijas no albuma All Sensitive People (2009).

Ziemas koncertu sesijas noslēgs pavisam jauns projekts Acoustic Trio jeb precīzāk būtu teikt - pieredzējuši mūziķi jaunā sastāvā. Viņi 21. decembra vakarā "Artelī" piedāvās lielisku koncertu jazz noskaņās, iedvesmojoties no Jamie Cullum, Jamiroquai u.c. izciliem mūziķiem. Trio koncertē Monta Ķimene (vokāls), Āris Ozols (akustiskā ģitāra) un Andrejs Orlovs (bass).

Nav svētku bez smiekliem

Jau par zināmu hitu kļuvusī stāvizrāde "Paranoja" ar Jāni Skuteli galvenajā lomā (KIT) skatītājus priecēs arī svētku laikā – interesenti izrādi varēs noskatīties 12. un 26.decembrī.

Plašāku informāciju par māksliniekiem un programmu atradīsiet www.artelis.lv. Biļetes uz pasākumiem nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs, bet uz "Paranoju" - Biļešu Servisa kasēs.

Foto: The Shin. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV