Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Maijs "Artelī" pirmatskaņojumu un muzeju zīmē

EasyGet.lv, 16.05.2012. 10:03

Kaut maijs jau pusē, Artelī mēneša spilgtākie notiku vēl priekšā - Muzeju nakts, grupas Da Gamba pirmais lielkoncerts, Pulsa efekta izrādes "No Drums, No Problems" atgriešanās, Varu diena u.c. Norises, informē "Arteļa" pārstāve Rebeka Gaiša-Vīksna.
Maijs "Artelī" pirmatskaņojumu un muzeju zīmē

Muzeju nakts aktivitātes

Gandrīz teātris Artelis 19. maijā piedāvās savu redzējumu par Muzeju nakti. "Artelī" rosīsies mākslinieki, aizstāvot mūzikas, filmas, performances un gleznošanas godu.

Vakars iesāksies ar mēmo kino un turpināsies ar apburošo dziedātāju Elzu Rozentāli (manīta Cabaret koncertuzvedumos) ģitāras un perkusiju pavadījumā, kura sniegs ieskatu jūnijā gaidāmajā koncertā Artelī. Sekos iespēja paraudzīties uz pasauli ar mazrunīgo acīm mīmu dueta Tādi esam skečos, kur šie emocionālie mākslinieki atspoguļos šādas -tādas ainiņas no mūsu rožainās ikdienas! Galdus izbīdot pa malām, deju grīdu apskaņos Dj Arty Love kopā ar perkusionistu Dzintaru Vīksnu no apvienības Pulsa efekts līdz pat rītam! Arteļa prieks un dāvana viesiem būs iespēja vērot mākslas darbu tapšanu un, iespējams, tajos tikt iemūžinātam visa vakara garumā. Par mākslas klātesamību Artelī gādās Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas pēdējā kursa audzēkņi un profesionāļi. Tie būs desmit dažādi mākslinieki, katrs ar savu stilu, tehniku un piegājienu. Ieeja "Artelī" no plkst. 19.00, bez maksas.

Da Gamba zīmēs Apli

Projekts ar bagātīgu pieredzi pagātnē un lielu potenciālu nākotnē, grupa Da Gamba, 23. un 27. maijā sniegs savus pirmos lielos autorkoncertus "Aplis". Līdz šim šādā sastāvā koncertējuši dažādu lielu pasākumu (Mūzikas ierakstu gada balva, Eirovīzijā u.c.) atklāšanas ceremonijās, radio 101 pavasara tūres noslēgumā Palladium un citur. Mākslinieki ir sarūpējuši ne vien pilnīgi jaunu koncertprogrammu, bet arī bagātīgu scenogrāfiju. Plašāka informācija par grupu Da Gamba un viņu muzikālo pieredzi www.dagamba.eu.

Varu diena

Ja līdz šim bija pārliecība, ka šādas dienas nav, tad "Artelis" šo uzskatu lauž – 26.maijā klubā notiks visu Varu vārda dienu svinēšana. Vakara namatēvs būs Varis Klausītājs no Karaliskā improvizācijas teātra, kurš izklaidēs sevi un viesus kopā ar saksofonu kvartetu The Sparkling 5 un stepa dejas grupu Soul Tap. Ieeja - bez maksas no plkst. 19.00.

Nemainīgas kvalitātes

No ilgākas pauzes atgriežas apvienības Pulsa efekts dejas - ritma izrāde "No Drums, No Problems" 21. maijā. Izrāde "Artelī" dzīvo jau vairāk nekā gadu. Koncertuzvedumu Cabaret režisors, Viktors Runtulis par izrādi: „Šī izrāde ir pilnīga inovācija sižeta pasniegšanas formas ziņā. Tā liek veselīgi pasmieties par sevi, jo tajā var atrast daudzas līdzības ar savu dzīvi. Pulsa efekts piedāvā citu redzes leņķi uz visiem zināmām un atpazīstamām dzīves ainiņām. Protams, tajā var atrast arī daudz dziļākas lietas." Izrādes laikā Pulsa efekts dalībnieki rada ritmu un skaņu ar dažādām sadzīviskām lietām, kā arī uz pašu ķermeņiem (body percussion jeb body-drumming), turklāt to visu apvienojot ar deju un mūziku (viesi – Diāna Pīrāgs, Edvīns Ozols, bass, Iļja Šneiveiss, taustiņi). Vairāk par izrādi www.pulse-effect.lv

Izrāžu sezonas noslēgumā gaidāma arī stāvizrāde "Paranoja" (piedalās: Jānis Skutelis, KIT) – pēdējā izrāde 22. maijā divos cēlienos ar pārsteigumiem, kā arī vēl var pagūt izbaudīt patiesi garu ceturtdienu kopā ar KIT Garās ceturtdienas improvizatoriem.

Nemainīgas arī jazz sessiju vērtības – katru trešdienu, izņemot 23. maiju, džeza mūzikas mīļotāji "Artelī" atradīs savu vietiņu.

Sīkāka informācija par Arteļa koncertiem, izrādēm un notikumiem – www.artelis.lv

Foto: Grupa DaGamba. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV