Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

„Nabaklab" uzstāsies apvienība „Bērnu rīts"

EasyGet.lv, 12.01.2012. 18:06

Sestdien, 14. janvārī, klubā „Nabaklab" dienas koncertu ar nosaukumu „Gara daile" sniegs apvienība „Bērnu rīts", informē kluba pārstāvis Edgars Āboliņš.
„Nabaklab" uzstāsies apvienība „Bērnu rīts"

„Bērnu rīts" ir skaņu ekspromta kolektīvs, kurš nesaista sevi ar formāliem kompozīcijas un izteiksmes līdzekļiem. Kolektīva skaņu eksperimentu pirmavoti meklējami tādos virzienos kā musique concrete (konkrētā mūzika), sound object art (skaņas objektu māksla), acousmatic (akusmātika) un forest folk (meža folklora). Savā radošā darbībā kolektīvs izvairās no muzicēšanas tehnikas izkopšanas, dodot priekšroku arhaiskās kolektīvās improvizācijas (precīzāk, ekspromta) izpausmei. Uzmanība galvenokārt tiek veltīta klausīšanās tehnikai, kuru visprecīzāk apzīmē Pjera Šēfera (Pierre Schaefer) "oreille primitive", jeb pirmatnējā ieklausīšanās māka, kas mūsdienās, pārvarot pilsētu troksni, tiek atklāta no jauna.

Sestdien notiekošais „Bērnu rīts" koncerts noritēs zem nosaukuma „Gara daile" un sāksies plkst. 14:00, kolektīvs šajā koncertā izmantos ne tikai elektroniskos un akustiskos mūzikas instrumentus un priekšmetus, bet arī kluba telpās pieejamās ierīces, piemēram, kluba ventilācijas sistēmu.

Papildu informācija: www.nabaklab.lv un www.bernurits.com

Foto: Bērnu rīts. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV