Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

„Dzelzs vilks" svin 20 gadu jubileju koncertzālē „Palladium"

Lauma Brežģe, 06.02.2012. 09:24

Piektdien, 3. februārī, koncertzālē „Palladium" savu 20 gadu jubileju atzīmēja grupa „Dzelzs vilks". Izpildot dziesmas no dažādiem grupas pastāvēšanas posmiem, „Dzelzs vilks" publikai piedāvāja neviltotu grupas daiļrades retrospekciju, ko koncerta apmeklētāji novērtēja ar tikpat īstu un patiesu sajūsmu.
„Dzelzs vilks" svin 20 gadu jubileju koncertzālē „Palladium"

Galerijas:

2011. gada 20. maijs – Vidzemes tirgus gaļas paviljonā notiek koncertizrāde „Zoopera. Dzīvnieks pilsētā", kas publikai pirmoreiz ļauj pa īstam ielūkoties tajā, kas varētu būt gaidāms jaunajā „Dzelzs vilka" albumā. 21. novembrī „Dzelzs vilks" prezentē savu nu jau divpadsmito studijas albumu „Dzīvnieks pilsēā", kā arī izziņo savu 20 gadu jubilejas lielkoncertu koncertzālē „Palladium" 2012. gada 3. februārī. Tobrīd gan grupa izziņo tikai vienu koncertu, nemaz nenojaušot, ka lielās publikas atsaucības dēļ 4. februārī būs jārīko arī papildkoncerts. Šie jubilejas koncerti, viennozīmīgi, ir kulminācija lieliem svētkiem, kas aizsākās jau pagājušā gada pavasarī. Taču tiem klausītājiem, kas, iespējams, baidījās, ka koncertā vairāk tiks svinēts tieši jaunais albums, nebija jāpiedzīvo vilšanās, jo grupa bija parūpējusies par pietiekami plašu muzikālo programmu, kas apmierinātu katra atnākušā vēlmes.

Lai gan pēdējo gadu laikā jēdziens „lielkoncerts" jau kļuvis par modes vārdu, šķiet, nav piemērotāka apzīmējuma, lai raksturotu „Dzelzs vilka" 20 gadu jubilejas koncertu 3. februārī. Liels un pamatīgs tas bija tieši sajūtu un izpildīto dziesmu dēļ. Aptuveni divu stundu garo koncertu varētu iedalīt divās daļās, kur pirmo veido grupas nesenākā albuma „Dzīvnieks pilsētā" kompozīcijas, bet otro – retrospektīvs ceļojums „Dzelzs vilka" populārāko hitu pasaulē. Publika pozitīvi uztvēra kā vienu, tā otru. Taču kā jau bieži vien ierasts, lielāko atzinību izpelnījās tieši grupas populārākie skaņdarbi, kuriem publika labprāt dziedāja līdzi – „Vienas nakts meitene", „Dibenā rautais disko", „Ļauj man tevi...", „Skaiti līdz trīs" ir tikai daži no tiem. Hokeja fani tika palutināti arī ar „Dinamo Rīga" himnu.

Koncerta nosacīti pirmajā daļā mūziķiem uz skatuves pievienojās arī dejotājas, kas jaunā albuma kontekstā, šķiet, neatņemama sastāvdaļa. Un ne tikai kā dejotājas, bet arī – bekvokālistes. Tieši viņu balsis dzīvajā izpildījumā dziesmām šķiet piedodam papildu atmosfēriskumu, kā mazliet pietrūkst pašā albumā. Dejotājas nebija vienīgais pārsteigums koncerta laikā. Mūziķiem uz skatuves pievienojās arī kādreizējais grupas ģitārists Valērijs Cīrulis. Iespējams, visnegaidītāko pārsteigumu grupa klausītājiem sagādāja brīdī, kad uz skatuves kāpa aktrise Ilze Ķuzule – Skrastiņa, lai kopā ar grupu izpildītu pirms vairākiem gadiem tik ļoti populāro „Sažņaudz manas rokas". Īpašas video ainavas, kas pavadīja koncertu, bija radījusi māksliniece Laura Rožkalne.

Izskanot pēdējai dziesmai „Uijā, uijā, nikni vilki", publika, neskatoties uz lielo aukstumu, kas valdīja ārā, no koncertzāles prom devās ar neviltotiem smaidiem sejās – tieši tik pacilājošus svētkus grupa bija sagādājusies ne vien sev, bet arī saviem klausītājiem.

Foto: „Dzelzs vilks" svin 20 gadu jubileju koncertzālē „Palladium". Foto (c) Ivo Blūms

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV