Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Leningrad brīvdienās skanēs Rammstein dziesmas akadēmiskās aranžijās

EasyGet.lv, 21.02.2012. 13:18

Vecrīgas kafejnīcas Leningrad ceturtās un turbofolk grupas Oranžās brīvdienas divpadsmitās dzimšanas dienas svinības Spīķeru koncertzālē 24. martā ieskandinās vācu smagā mūzika Rīgas Doma kora skolas audzēkņu sniegumā, informē kafejnīcas programmas menedžeris Mārtiņš Zviedris.
Leningrad brīvdienās skanēs Rammstein dziesmas akadēmiskās aranžijās

Ar slaveniem rokskaņdarbiem neparastos aranžējumos pulksten 18 svētkus ievadīs mūzikas studenti, kas, pašu vārdiem, vēlas parādīt, ka Rammstein nozīmē „ne tikai troksni un skandālus", bet arī dziesmas, kuru melodiskās pievilcības jauna šķautne atklājas džeza, instrumentālās un klasiskās kora mūzikas aranžijās. Rammstein mūziku kora, stīgu kvarteta un džeza grupas versijā atskaņo Rīgas Doma kora skolas jauktais koris, Džeza nodaļas audzēkņi un Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti.

No pulksten 20 rokskaņdarbus rokversijās piedāvās grupas Oranžas brīvdienas, Louie Fontaine& The Starlight Searchers, Pingvīnu cirks, Rīta stienis un ārzemju viesi, kuru vārdi vēl tiks izziņoti.

Padomjlaika dzīvokļa stilā iekārtotā Vecrīgas kafejnīca Leningrad Spīķeros 24. martā svinēs pastāvēšanas četrus gadus, ska/ ragga/ metal/ disco/ folk grupa Oranžās brīvdienas un viņu klausītāji pulcēsies uz ansambļa divpadsmito dzimšanas dienu un oranžo skaņu albuma Spīd atvēršanas svētku turnejas visvērienīgāko koncertu.

Par mūziku naktī uz 25. martu Spīķeru koncertzālē gādās arī Rīta stienis (https://twitter.com/RitaStienis) – jauna pankgrupa, kuras dalībnieki rokmūzikā darbojas jau sen un zināmi kā grupu VIPP Basbočka, 1.sērija, IndyGo un Oranžās brīvdienas dalībnieki. Kopā ar grupu The Starlight Searchers uzstāsies senatnīga un asa rokenrola pielūdzējs Luijs Fonteins (http://www.louiefontaine.com/page/home) – Latvijā dzīvojošais dāņu mūziķis ar ceturtdaļgadsimta koncertpieredzi. Vakaru ievadīs Pingvīnu cirks (http://aprinkis.lv/kultura/muzika/item/257-pasaules-muzika-pingvinu-gaume) – daudzskaitlīgs kolektīvs, kura spēle ir Baltijā, Britu salās, Dienvideiropā, Āfrikā un citās pasaules malās mītošu tautu mūzikas un mūsdienīgas skaņumākslas asprātīga sintēze.

Pašlaik biļetes par pagaidu cenu – pieciem latiem – iegādājamas bezrindas.lv (https://www.bezrindas.lv/lv/muzikas-pasakumi/kafejnicas-leningrad-4-gadu-dzimsanas-dienas-svinibas) un kafejnīcā Leningrad Rīgā, Kalēju ielā 54.

Papildu informācija: www.leningrad.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV