Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Jauniešu korim Balsis – 25, Valtam Pūcem - 50

EasyGet.lv, 24.02.2012. 14:13

Jauniešu koris Balsis aicina uz pirmo 2012. gada Latvijas koncertu cikla koncertu Siguldā sestdien, 25. februārī, plkst. 18.00 komponista Valta Pūces 50 un kora Balsis 25 gadu jubilejā, informē kora diriģents Ints Teterovskis.
Jauniešu korim Balsis – 25, Valtam Pūcem - 50

2010. gadā jauniešu koris Balsis uzsāka tradīciju – veidot īpašu latviešu komponistu un dzejnieku programmu koncertciklam Latvijā. Pagājušajā sezonā deviņos koncertos izskanēja Artura Maskata mūzikas un Ojāra Vācieša dzejas koncerti.

Šogad jauniešu koris Balsis ir sagatavoto programmu veido Valta Pūces cikls „Gadalaiki" ar Ineses Zanderes, Aivara Neibarta, Pētera Brūvera un Amandas Aizpurietes dzeju. Ar šo programmu ir plānots sniegt 10 koncertus dažādās Latvijas pilsētās – Siguldā, Madonā, Durbē, Rīgā u.c. Koncertu vizuālo noformējumu veido māksliniece Agnese Bule-Kauliņa. Līdzās instrumentālajam ansamblim koncertos uzstāsies arī komponists Valts Pūce, kurš šogad svin savu 50 gadu jubileju. Valta Pūces cikls „Gadalaiki" (2003) ir pirmais tik apjomīgs gadalaiku cikls latviešu mūzikā, kas radīts pēc A.Vivaldi slaveno instrumentālo koncertu parauga.

Jau vairāk kā divdesmit gadus jauniešu koris Balsis ir viens no redzamākajiem un kvalitatīvākajiem amatieru koriem Latvijā. Lielu uzmanību koris velta latviešu komponistu mūzikas iekļaušanai programmās, tādējādi popularizējot Latvijas nacionālās kultūras mantojumu, tradīcijas un jaunradi. Koris vienmēr ir gaidīts koncertos ārpus Rīgas, un allaž šie koncerti ir notikums ne tikai klausītājiem, bet arī pašiem dziedātājiem.

Kā iepriekš minēts, jauniešu koris Balsis šogad svin savas pastāvēšanas 25. gadadienu, kuras atzīmēšanas kulminācija gaidāma 8. aprīlī plkst.18:00 LU Lielajā aulā, kur uz vērienīgu divdaļīgu koncertu aicinās visi kora līdzšinējie un esošie diriģenti, dziedātāji, draugi.

Papildu informācija: www.balsis.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV