Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Leningrad "brīvdienu" viesi no ārzemēm – AC/DC Project un Jāko Laitinens& Väärä Raha

EasyGet.lv, 06.03.2012. 10:19

Vecrīgas kafejnīca Leningrad ceturto un turbofolk grupa Oranžās brīvdienas divpadsmito dzimšanas dienu Spīķeru koncertzālē 24. martā svinēs ar austrāliešu smago rokenrolu no Lietuvas un Balkānu/ somu mūziku no Lapzemes, informē kafejnīcas Leningrad programmas menedžeris Mārtiņš Zviedris.
Leningrad "brīvdienu" viesi no ārzemēm – AC/DC Project un Jāko Laitinens& Väärä Raha

Pāris stundu pēc pusnakts uz Spīķeru vislielākās skatuves kāps AC/DC Project (http://www.acdcproject.com/) no mūsu dienvidu kaimiņvalsts – austrāliešu smagā roka klasiķu uzticami fani un prasmīgi mūziķi – grupas AC/DC lietuviešu inkarnācija, kura kopš dibināšanas deviņdesmito gadu beigās pieredzējusi dažāda mēroga karstus koncertus gan dzimtenē, gan kaimiņvalstīs.

Pirms lietuviešu uzstāšanās uz jautrām dejām aicinās Jāko Laitinens& Väärä Raha (http://www.myspace.com/mrjaakko) – pieprasīta somu etnomūzikas eksportprece no Lapzemes. 2009. gadā dibināts kolektīvs, kura dalībnieki spēlē lautai radniecīgo tautisko stīgu instrumentu bouzouki, akordeonu, trompeti, kontrabasu un bungas. Viņu pašsacerētajās dziesmās var saklausīt Balkānu čigānu mūzikas, romanču un somu humppa krogus meldiņu atbalsis. Jāko Laitinens& Väärä Raha aktīvi koncertē gan dzimtenē, gan Skandināvijā, Baltijā un Vācijā. Aizpērn vien nospēlēti 80 koncerti.

Padomjlaika dzīvokļa stilā iekārtotā Vecrīgas kafejnīca Leningrad Spīķeros 24. martā svinēs pastāvēšanas četrus gadus, ska/ ragga/ metal/ disco/ folk grupa Oranžās brīvdienas un viņu klausītāji pulcēsies uz ansambļa divpadsmito dzimšanas dienu un oranžo skaņu albuma Spīd atvēršanas svētku turnejas visvērienīgāko koncertu.

Spīķeru koncertzālē naktī uz 25. martu muzicēs arī Rīta stienis (https://twitter.com/RitaStienis) – jauna pankgrupa, kuras dalībnieki rokmūzikā darbojas jau sen un zināmi kā grupu VIPP Basbočka, 1.sērija, IndyGo un Oranžās brīvdienas dalībnieki. Kopā ar grupu The Starlight Searchers uzstāsies senatnīga un asa rokenrola pielūdzējs Luijs Fonteins (http://www.louiefontaine.com/page/home) – Latvijā dzīvojošais dāņu mūziķis ar ceturtdaļgadsimta koncertpieredzi. Vakaru ievadīs Pingvīnu cirks (http://aprinkis.lv/kultura/muzika/item/257-pasaules-muzika-pingvinu-gaume) – daudzskaitlīgs kolektīvs, kura spēle ir Baltijā, Britu salās, Dienvideiropā, Āfrikā un citās pasaules malās mītošu tautu mūzikas un mūsdienīgas skaņumākslas asprātīga sintēze.

Par labu noskaņojumu pirms roktrakulībām svētku vakarā gādās DJ Eduards Švāns, nakts noslēgumā Balkan, ska un citus bezrūpīgus dančus spēlēs DJ ShahS.

Ar slaveniem rokskaņdarbiem neparastos aranžējumos pulksten 18 svētkus ievadīs mūzikas studenti, kas, pašu vārdiem, vēlas parādīt, ka Rammstein nozīmē „ne tikai troksni un skandālus", bet arī dziesmas, kuru melodiskās pievilcības jauna šķautne atklājas džeza, instrumentālās un klasiskās kora mūzikas aranžijās. Rammstein mūziku kora, stīgu kvarteta un džeza grupas versijā atskaņo Rīgas Doma kora skolas jauktais koris, Džeza nodaļas audzēkņi un Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti.

Pašlaik biļetes par pagaidu cenu – pieciem latiem – iegādājamas bezrindas.lv (https://www.bezrindas.lv/lv/muzikas-pasakumi/kafejnicas-leningrad-4-gadu-dzimsanas-dienas-svinibas) un kafejnīcā Leningrad Rīgā, Kalēju ielā 54.

Foto: Jāko Laitinens& Väärä Raha. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV