Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Summer Sound Liepāja uzstāsies H-Blockx, Clock Opera un Iiris

EasyGet.lv, 18.04.2012. 14:17 | komentāri (1)

Mūzikas festivālā Summer Sound Liepāja, kas notiks 6. un 7. jūlijā, Liepājas pludmalē un parkā, uzstāsies numetāla grupa H-Blockx no Vācijas. Festivāla mākslinieku sarakstu papildina arī viena no 2012. gada labākajām indīmūzikas grupām Eiropā – Clock Opera, kā arī martā debijas albumu izdevusī igauņu dīva Iiris, informē festivāla organizatoru pārstāvis Kristofers Knesis.
Summer Sound Liepāja uzstāsies H-Blockx, Clock Opera un Iiris

H-Blockx ir deviņdesmitajos gados Minsterē dibināta numetāla grupa. Dēvēti par numetāla aizsācējiem Eiropā, 1995. gadā H-Blockx tika nominēti MTV Eiropas mūzikas balvai nominācijā 'Labākā jaunā grupa' (Breakthrough artist). Dziesmas 'Move', 'Ring of Fire' un 'The Power' likušas cilvēku pūļiem kustēties mūzikas ritmā lielākajos Eiropas rokmūzikas festivālos. Grupa līdz šim izdevusi sešus studijas albumus, divas dziesmu izlases, trīspadsmit singlus un pārdevusi vairāk nekā 750 tūkstošus ierakstu. Maijā, pēc piecu gadu pārtraukuma, klajā nāks H-Blockx jaunais, septītais albums. Tā nosaukums ir HBLX un tā pirmais singls 'Can't Get Enough' jau dzirdams radiostacijās.

Pēc nepilnas nedēļas, 23. aprīlī klajā nāks britu indīmūzikas grupas Clock Opera debijas albums Ways To Forget. Pateicoties dziesmām 'Belongings' un 'Lesson No. 7' grupa iemantojusi popularitāti visā Eiropā, arī Latvijā. Britu laikraksts The Sunday Times britu četrotnes debijas albumu pasludināja par "neapstrīdamu 2012. gada šedevru", tikmēr sociālais mūzikas portāls Shout4music, dodot albumam 9 balles, prognozē, ka Ways To Forget decembrī noteikti būs atrodams 2012. gada labāko albumu sarakstā. Clock Opera Latvijā spēlēs pirmoreiz, un tas notiks festivāla Otrajā dienā, 7. jūlijā.

Bet īpašu atmosfēru festivālam piešķirs eklektiskā igauņu popmūzikas dīva Iiris, kuras koncerti vienmēr klausītāju ierauj kādā citā pasaulē. Marta nogalē klajā nāca dziedātājas debijas albums The Magic Gift Box, no kura jau iznākuši divi singli – 'Melyse' un 'Weirdo' – abas dziesmas skanējušas arī Latvijas radiostacijās. Tie, kuri redzēja un dzirdēja Iiris uzstāšanos pagājušā gada Summer Sound, zina, ka koncerts neliks vilties. "Nekas nestāv IIRIS ceļā, lai viņa kļūtu par pasaules mēroga superzvaigzni." – tā pērn MTV Iggy blogā rakstīja Halleja Bondija, un IIRIS patiešām ir ceļā uz pasaules slavu – albums nāca klajā ierakstu kompānijas EMI Finland paspārnē un šovasar Iiris uzstāsies mūzikas festivālos visā Eiropā.

Festivālu Summer Sound Liepāja atbalsta Liepājas pilsētas Dome, Liepājas Kultūras pārvalde un enerģijas dzēriens Shark. Festivālam garšu piešķir Cēsu Alus. Summer Sound Liepāja notiks jau otro gadu, uz septiņām pludmalē un parkā izvietotām skatuvēm kāps vairāk kā piecdesmit grupu, mākslinieku, dīdžeju un dejotāju.

Festivāla oficiālajā mājaslapā www.summersound.lv iespējams dzirdēt jau izziņoto mākslinieku mūziku, kā arī saņemt vairāk informācijas gan par māksliniekiem, gan festivāla norisi. Summer Sound Liepāja 2012 vārti šovasar vērsies 6. jūlijā, piecos pēcpusdienā, un festivāls turpināsies līdz pat 8. jūlija rītam. Biļetes pieejamas visās Biļešu Servisa kasēs jau šobrīd, to cena ir 12, 14 un 16 lati. Pieejamas arī VIP biļetes – to cena ir 30 lati. Tuvojoties festivālām, ievērojami pieaugs mākslinieku skaits, kā arī biļešu cena.

Pērn festivālu Summer Sound Liepāja apmeklēja 20 000 apmeklētāju, divu dienu garumā Liepājas pludmalē un parkā uzstājās vairāk kā piecdesmit mākslinieki, tostarp leģendārais Vācijas numetāla kvartets Guano Apes, skotu dīdžejs, producents un dziedātājs Kalvins Hariss (Calvin Harris), britu grupa Toploader, kā arī pašmāju mākslinieki Gustavo, R.A.P., Gacho un daudzi citi.

Foto: Grupa Clock Opera. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV