Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

"Fontaine Palace" skanēs dziesmas jidiša valodā

EasyGet.lv, 10.05.2012. 13:29

Ceturtdien, 10.maijā, klubā Fontaine Palace koncertēs klezmer mūzikas grupa Forshpil, informē kluba pārstāvis Jānis Enkūzens.
"Fontaine Palace" skanēs dziesmas jidiša valodā

Grupa Forshpil jau kopš 2003. gada pēta un spēlē tradicionālo Austrumeiropas ebreju mūziku. Tomēr pēdējo piecu gadu laikā mūziķi ir strādājuši pie jauna stila izveides, dziļi iedvesmojoties no tradīcijas, bet nebaidoties tai pielikt klāt jaunas, netradicionālas skaņas un idejas. Dziesmas jidiša valodā un instrumentālie klezmeru mūzikas gabali ieguvuši jaunu skanējumu, kas tuvojas 1970. gadu psihodeliskajam džez-rokam, nevis 1870. gadu „village band" stilam. Kaut arī dziesmas skan jidiša valodā, ikviens var tās izjust un saprast, jo katrā dziesmā ir skarta mūžīgā tēma – mīlestība.

Pastāvēšanas laikā grupa ir uzstājusies pasaules mūzikas festivālos Latvijā, Krievijā, Vācijā, Anglijā un Kanādā, izveidojusi kopprojektu ar grupu Dzelzs Vilks. Grupas dalībnieki ir snieguši ebreju mūzikas mākslu meiserklasēs visā Eiropā.

Koncertā piedalīsies arī īpašais viesis, bundzinieks Žeka Lizins no leģendārajām Sanktpēterburgas grupām OPA! un Dobranotch.

Patlaban grupa strādā pie debijas albuma dziesmu ieraksta.

Papildu informācija www.forshpil.com

Foto: Klezmer mūzikas grupa Forshpil. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV