Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Klajā nāks „MaiNekk" un „Momend" albumi

EasyGet.lv, 21.05.2012. 14:15

Mūzikas apgāds „I Love You Records" jūnijā laidīs klajā skandināvu projekta „MaiNekk" jaunāko studijas ierakstu un latviešu grupas „Momend" debijas albumu, informē „I Love You Records" pārstāve Dace Volfa.
Klajā nāks „MaiNekk" un „Momend" albumi

„MaiNekk" pirms vairākiem gadiem, mācoties mūziku Zviedrijā, dibināja igauņu mūziķis Erki Pārnoja (Erki Pӓrnoja), Latvijas klausītājiem vislabāk pazīstams kā ansambļa „Ewert and The Two Dragons" ģitārists. Grupā viņam pievienojās studiju biedri Daniels Ogrens (Daniel Ögren) un Patriks Grundstrēms (Patrik Grundström) no Zviedrijas, un Ulriks Ordings (Ulrik Ording) no Dānijas. „MaiNekk" pirmie koncerti notika grupas dalībnieku skolā, bet jau drīz viņi ar panākumiem koncertēja festivālos Igaunijā un Zviedrijā. 2010. gadā „MaiNekk" pašu spēkiem izdeva pirmo albumu „Dance Dance and Rotate" ar desmit instrumentālām kompozīcijām un oktobrī pirmo reizi uzstājās „I Love You" bārā Vecrīgā.

2012. gada jūnijā „MaiNekk" sadarbībā ar „I Love You Records" piedāvā otro albumu „Care for the Bulpier Ones", kura ierakstā piedalījušies vairāki viesmūziķi no Zviedrijas, tostarp Ērika Angela (Erika Angell) no zviedru grupas „Thus:Owls" un kanādiešu dziesminieka Patrika Vatsona koncertgrupas, kā arī Anna fon Hausvolfa (Anna von Hausswolff ) un Linneja Henriksone (Linnea Henriksson).

Pirmais albuma singls „Somethings Broke and Somethings Healed" radiostacijās nonāk 21. maijā. Ērika Angela dziesmas tapšanā iesaistījusies ne vien kā vokāliste, bet ir arī teksta autore un kopā ar Patriku Grundstrēmu – mūzikas līdzautore.
„MaiNekk" otrais studijas ieraksts „Care for the Bulpier Ones" tiks izdots 4. jūnijā un jau dažas dienas pēc tam grupa sniegs divus koncertus Rīgā.

„Momend" ir indie/acoustic grupa, kas tika izveidota 2009. gada nogalē kā Kārļa Strūberga (ģitāra, balss) un Normana Bārbala (bungas) duets, līdz 2011. gadā viņiem pievienojās Ivars Kalvis (basģitāra). Šajā laikā grupas skanējums ir pilnveidojies, kļuvis niansētāks un dinamiskāks.

2011. gada pavasarī „Momend" uzvarēja vairākos jauno grupu konkursos, iegūstot iespēju uzstāties pašmāju un ārzemju festivālos, kā arī ierakstīt albumu. Šā gada 11. jūnijā izdevniecības „I Love You Records" paspārnē tiks izdots grupas debijas ieraksts „Episodes of Trust". Albuma iznākšanas nedēļā „Momend" sniegs savu līdz šim lielāko koncertu Rīgā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV