Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Summer Sound Liepāja izziņo alternatīvās skatuves māksliniekus

EasyGet.lv, 28.05.2012. 11:41

Mūzikas festivālā Summer Sound Liepāja 2012 arī šogad valdīs mūzikas stilu daudzveidība. Pludmalē atradīsies ne vien galvenā skatuve, bet arī alternatīvā skatuve. Alternatīvās skatuves mūziķu vidū šogad atrodamas grupas Sia Radikal, Vic Anselmo, Inokentijs Mārpls, Skutelis un citi, informē Kristofers Knesis.
Summer Sound Liepāja izziņo alternatīvās skatuves māksliniekus

Pirmajā dienā uz Alternatīvās skatuves kāps grupa, kas smago mūziku izpilda latviešu valodā un ar to lepojas, tie ir Sia Radikal, kuri ar debijas albuma "Monokarš" dziesmām Summer Sound apmeklētājus priecēja jau pērn. Savukārt festivāla otrajā dienā ar īpašu koncertu uzstāsies gotu mūzikas tumšā lēdija Vic Anselmo, kuras koncerti Latvijā nemaz nav tik bieža parādība – Vic Anselmo (īstajā vārdā Viktorija Kukule) jau labu laiku dzīvo Vācijā, kur notiek lielākā daļa viņas koncertu, turpat tiek izdoti arī viņas albumi. Uzstāsies arī latviešu grupas Inokentijs Mārpls, PND, Rūsa, HMP?, Age Of Stones, The Velvet Supernova, Rebel Riot, The Soul Scouts, Mango!, The Factor, Galaxy Bosons un The Soul Scouts. Savukārt īpašo ārzemju visu statusā atgriežas austrāļi The Happy Endings.

Uz alternatīvās skatuves gan nav gaidāmi tikai un vienīgi smagās mūzikas pārstāvji – uzstāsies arī hiphopa mākslinieks Skutelis, tumšie elektroniķi STandART, kā arī nupat pie saldenās pop-pankmūzikas pamatiem atgriezušies Double Faced Eels.

Festivālu atbalsta OKarte, Liepājas pilsētas Dome, Liepājas Kultūras pārvalde un enerģijas dzēriens Shark. Festivālam garšu piešķir Cēsu Alus. Summer Sound Liepāja notiks jau otro gadu, uz septiņām pludmalē un parkā izvietotām skatuvēm kāps vairāk kā piecdesmit grupu, mākslinieku, dīdžeju un dejotāju.

Festivāla oficiālajā mājaslapā www.summersound.lv iespējams dzirdēt jau izziņoto mākslinieku mūziku, kā arī saņemt vairāk informācijas gan par māksliniekiem, gan festivāla norisi. Summer Sound Liepāja 2012 vārti šovasar vērsies 6. jūlijā piecos pēcpusdienā, un festivāls turpināsies līdz pat 8. jūlija rītam. Biļetes pieejamas visās Biļešu Servisa kasēs jau šobrīd, to cena ir 12, 14 un 16 lati. Pieejamas arī VIP biļetes – to cena ir 30 lati. Tuvojoties festivālam biļešu cena ievērojami pieaugs.

Pērn festivālu Summer Sound Liepāja apmeklēja ap 20 000 apmeklētāju, divu dienu garumā Liepājas pludmalē un parkā uzstājās vairāk kā piecdesmit mākslinieki, tostarp leģendārais Vācijas numetāla kvartets Guano Apes, skotu dīdžejs, producents un dziedātājs Kalvins Hariss (Calvin Harris), britu grupa Toploader, kā arī pašmāju mākslinieki Gustavo, R.A.P., Gacho un daudzi citi.

Foto: Vic Anselmo. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV