Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Radio koris un Ieva Parša satiekas Šūberta mūzikā

EasyGet.lv, 19.09.2012. 12:08

Rudens kamermūzikas festivālā Latvijas Radio koris un soliste Ieva Parša koncertā „Šūbertiāde" 20. septembrī Spīķeru koncertzālē godinās Franča Šūberta mūziku, informē „Latvijas Koncertu" sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.
Radio koris un Ieva Parša satiekas Šūberta mūzikā

Koncertā pie klavierēm būs Aldis Liepiņš, kuram pievienosies Laima Jansone ar kokli un Kaspars Zemītis ar ģitāru. Diriģents Sigvards Kļava.

19. gadsimta 20. gados labu sabiedrību mīlošā komponista Franča Šūberta (1797–1828) mūzikas vakarus, kuros pats Šūberts sēdās pie klavierēm koncertmeistara vai kameransambļa dalībnieka ampluā, viņa draugi nosauca par šūbertiādi. Šādas sanākšanas notika apmēram reizi nedēļā kādā pietiekoši lielā un viesmīlīgā dzīvoklī. Bija ne tikai muzicēšana, bet arī sarunas, diskusijas, atspirdzinoši dzērieni un dejas.

Apmēram pusgadsimtu pēc Franča Šūberta nāves šūbertiāde kļuva par pilntiesīgu koncertžanru.

Šogad Rudens kamermūzikas festivāla koncertos dzirdēsim pianistu Vestardu Šimku, klarnetistu Intu Dālderi, flautisti Ditu Krenbergu, kontrabasistu Gunāru Upatnieku, vijolnieci Alinu Pogostkinu, pianisti Diānu Ketleri, Sinfonietta Rīga u.c. Festivāla ietvaros varēsim novērtēt divus jaundarbus – Jura Karlsona „Zīmes" un Santas Ratnieces „Mirdzumu".

Biļetes uz koncertu nopērkamas „Biļešu paradīzes" kasēs.

Foto: Latvijas Radio koris. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV