Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Grupas PeR debijas albuma ''PeR'' apskats

Aiga Leitholde, 25.01.2013. 15:32 | komentāri (2)

Grupas sākums ir meklējams tālajā 2007. gadā, vislielākie apgriezieni tika uzņemti 2009. gadā – iekarojot radio un TV ēteru, apgūstot lielā skatuves kā Eirovīzijā, tā konkursā Jaunais Vilnis. Viņi sāka kā trio, tagad palicis duets - Ralfs Eilands un Edmunds Rasmanis. 2012. gada nogalē mūziķi izdeva pirmo albumu ''PeR''.
Grupas PeR debijas albuma ''PeR'' apskats

Albumā ir 18 dziesmas trīs valodās. Muzikāli krāsainākas tās palīdzējis darīt viesmūziķu veikums. Albums ir sadalīts divās daļās – pirmā, veltījums mūsdienu popmūzikai un popmūzikas klasikai. Piemēram, dziesmā ''Nasty Blues'' eleganti tiek izmantota soul-funk stilistika, kam seko deju kluba estētikai piemērotais ''Soulshaker''. Otrā daļa – dziesmas latviešu valodā, kas klausītājiem atmiņā ir palikušas no atrašanās radio rotācijā. Tostarp lielie hiti ''Bums'', ''PeR vari''. Viena no muzikāli un tekstuāli visinteresantākajām dziesmām ir ''Tagad'', kurā tiek pārliecinoši izspēlēts sacensības gars. Labi pārdomāts ir albuma dziesmu virknējumus, jo no atsevišķiem singliem uzbūvēt vienotu stāstu nav viegli. Mūziķiem to ir izdevies radīt!

Ar albumu grupa ''PeR'' pierāda, ka lieliski saprot latviešu popmūzikas klausītāja vajadzības. Tās veido radio dzirdētā ārzemju producentu radītā popmūzika, pielāgota deju klubu prasībām, kā arī mūsdienu latviešu popmūzikas vērtības, kuru pamatlicējs bija Mārtiņš Freimanis, un nedaudz mūzikas krievu valodā.

Atskatoties uz grupas vēsturi – dalību konkursos un šovos, ir skaidrs, ka albumā šīs gaitas atspoguļo muzikāli. Ne velti ieraksts nosaukts grupas nosaukumā. Popmūzikas cienītājiem ''PeR'' albums noteikti patiks, pārējie tā iznākšanu droši vien nemaz nebūs ievērojuši! Starp citu, ''PeR'' albums ir starp nominantiem LMIGB kategorijā - Labākais 2012. gada Pop albums.

Apskats tapis sadarbībā ar Mūzikas veikalu Randoms.

Foto: Grupa PeR. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV