Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Dalai Lama iedvesmo PeR „Jaunam sākumam”

Easyget.lv, 18.10.2013. 11:50

Grupa „PeR” piedāvā singlu „Jauns sākums”, kas ir pirmā grupas dziesma latviešu valodā pēdējo trīs gadu laikā
Dalai Lama iedvesmo PeR „Jaunam sākumam”

Zīmīgi, ka dziesmas mūzikas un teksta autors Ralfs Eilands skaņdarbu sacerējis pēc tikšanās ar VS Dalai Lamu, kurš septembrī viesojās Rīgā. „Jauns sākums”, kas ieturēts 70. gadu fanka mūzikas tradīcijās, ir pirmais grupas singls latviešu valodā pēdējo trīs gadu laikā, informē mūziķu pārstāve Daiga Eilande.

„Esmu vienmēr bijis „par” cilvēka emocionālo un garīgo attīstību un dzīves ceļa meklējumiem. Pēdējā gada laikā aktīvi esmu sācis interesēties par budismu, tāpēc VS Dalai Lama vizīte Rīgā man bija liels notikums, jo viņa mācības ne tikai izlasu, bet cenšos pēc tām arī dzīvot ikdienā. Pēc tikšanās ar VS Dalai Lamu vēl spēcīgāk apjautu - katra jauna diena mums ir kā dāvana, kuru varam izmantot, lai sevi pilnveidotu,” par dziesmu stāsta R. Eilands.



Dziesmas nosaukums gan nenozīmē pārmaiņas „PeR” radošajā sastāvā. Pēc iekļūšanas labāko trijniekā leģendārajā izpildītāju konkursā „TOP of the POP” Sopotā un veiksmīgās dalības Lietuvas Mūzikas nedēļā, kā arī citos pasākumos, grupa aktīvāk koncertēs ārzemēs, kā arī strādās pie jaunā albuma materiāla.

Mūzika/teksts: Ralfs Eilands, aranžija: Arturas Burke, Ralfs Eilands, ierakstā piedalās: Modris Skaistkalns (skaņu režija), Edgars Skrāģis (bungu ieraksts), Oskars Ozoliņš (trompete), Jegors Kovaikovs (ģitāra), Deniss Djakons (bass), Māris Vitkus (taustiņi), Mareks Logins (bungas), Ralfs Eilands (balss un piebalss).

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV