Pirmdiena, 13.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ira, Iraīda, Irēna, Irina;

Labā Dabā uzstāsies ska leģendas The Toasters un tumšā vācu viļņa pārstāvji Deine Lakaien

EasyGet.lv, 07.02.2013. 12:24 | komentāri (5)

Starptautiskais mūzikas festivāls Laba Daba atklāj pirmās grupas, kas no 2. līdz 4. augustam uzstāsies festivālā. Šogad uz vienas no piecām skatuvēm kāps trešā viļņa ska mūzikas aizsācēji The Toasters, skandalozā Krievijas electroclash grupa Barto, vācu tumšā viļņa pārstāvji Deine Lakaien un klausītāju iemīļotās pašmāju grupas, informē aģentūras ''Pareizā ķīmija'' pārstāve Kristīne Pinkule.
Labā Dabā uzstāsies ska leģendas The Toasters un tumšā vācu viļņa pārstāvji Deine Lakaien

Kā vieni no pirmajiem ārvalstu viesiem tiek pieteikti ASV ska novirziena leģendas The Toasters. Grupa uzskatāma par trešā viļņa ska aizsācējiem. Lai arī The Toasters Latvijā viesojās jau aizvadītajā gadā, arī šogad kolektīvs tiek gaidīts kā liels notikums, jo The Toasters ir vecākā šī stila muzicējošā grupa ASV.

Leģendārajiem The Toasters uz kādas no Laba Daba skatuvēm pievienosies Barto no Sanktpēterburgas, kas fanu atbalstu iemantojuši, pateicoties savu dziesmu tekstu tiešumam un kritikai, kas viņu mūzikā veltīta Krievijas varas orgāniem un pastāvošajai politiskajai kārtībai. Barto pirmsākumi meklējami Krievijas roka norieta laikā, kad roks un tā teksti tika pakļauti cenzūrai. Grupa Labas Dabas apmeklētājiem ļaus uz sabiedrībā aktuālām sociālām problēmām paraudzīties no muzikālās puses.

Pēc pāris grandiozu koncertu sniegšanas Rīgā ar koncertu Latvijā atgriežas pasaules slavenais mūziķu kolektīvs Deine Lakaien. Vācijas kulta grupa uzstājas salīdzinoši reti, līdz ar to Laba Daba apmeklētajiem sniegs ekskluzīvu iespēju redzēt un dzirdēt ekstravagantās frizūras un melanholiskā baritona īpašnieku Aleksandru Veljanovu. Arī šī grupa, kā liela daļa citas, kas uzstājas festivālā, eksperimentē starp dažādiem mūzikas stiliem (folk, techno, industrial, goth, new wave, ambient un rock), nevienu no tiem nespēlējot klasikā izpildījumā.

Pašmāju mūzikas skatuvi šogad festivālā Laba Daba pārstāvēs Inokentijs Mārpls, All Day Long, Carnival Youth, Audience Killers, Oyaarss, Apziņas parazīti, Rebel Riot un pērngad dzirdētie Band Mango un PND.

Organizatori norāda, ka ,,šobrīd noris aktīvs darbs pie 2013.gada festivāla pucēšanas. Ir uzsākts darbs pie jaunām dizaina niansēm mājas lapā, kā ari drīzumā tiks atjaunota informācija par māksliniekiem, kurus šogad dzirdēsim festivālā. Prognozējam, ka šogad festivāla apmeklētāju skaits būs līdzīgs vai pat augstāks kā 2012.gada vasarā, jo atpūtas kompleksa istabiņas tika pilnība rezervētas jau pirmajā nedēļā pēc iepriekšējās Labas Dabas.''

Laba Daba ir starptautisks mūzikas festivāls, kas nemainīgi jau piekto gadu notiks Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā ''Ratnieki'', Līgatnes pagastā, Līgatnes novadā. Festivāls norisināsies augusta pirmajā nedēļā, no 2.līdz 4.augustam. Šobrīd biļetes pieejamas visās biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv. Bērniem līdz 12 gadiem ieeja arī šogad bez maksas. Vairāk - www.labadaba.lv

Foto: Deine Lakaien. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV