Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Noskaidroti pirmie desmit Eirovīzijas finālisti

Easyget.lv, 15.05.2013. 10:54

Otrdienas vakarā Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā tika noskaidrotas desmit valstis, kuru pārstāvji uzstāsies finālā līdzās "lielajam pieciniekam".
Noskaidroti pirmie desmit Eirovīzijas finālisti

Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa finālā iekļuvušas abas Latvijas kaimiņvalstis - Lietuva un Igaunija. Tāpat pirmo pusfinālu pārvarēja Moldova, Īrija, Baltkrievija, Dānija, Krievija, Beļģija, Ukraina un Nīderlande.

Latvijas pārstāvji - grupa „PeR” - starptautisko dziesmu konkursu ieskandinās ar pirmo kārtas numuru otrajā pusfinālā ceturtdien, 16. maijā, pulksten 22.00, bet finālistus tiešraidē būs iespēja vērot sestdien, 18. maijā, pulksten 22.00.

Otrajā pusfinālā par vēl desmit ceļazīmēm uz finālu cīnīsies Latvija, Albānija, Gruzija, Malta, Armēnija, Grieķija, Norvēģija, Azerbaidžāna, Ungārija, Rumānija, Bulgārija, Islande, Sanmarīno, Maķedonija, Izraēla un Šveice.

Desmit valstis no katra pusfināla iekļūs lielajā finālā, kur piebiedrosies tā saucamajam „lielajam pieciniekam” – Francijai, Itālijai, Vācijai, Spānijai, Lielbritānijai un konkursa rīkotājvalstij Zviedrijai.

Foto: Dānijas pārstāvji Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā. Foto (c) Thomas Hanses (EBU)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV