Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Mūzikas festivālā Live Fest uzstāsies Slade un Animals and Friends

Easyget.lv, 05.06.2013. 10:55

Festivāla Live Fest ietvaros 30. jūnijā savas vasaras koncertsērijas laikā Dzintaru koncertzālē uzstāsies slavenā britu rokgrupa Animals and Friends (plašākai publikai zināma ar nosaukumu - The Animals), taču 17. augustā Kuldīgas estrādi pieskandinās septiņdesmito gadu glamroka grupa Slade.
Mūzikas festivālā Live Fest uzstāsies Slade un Animals and Friends

30. jūnijā Dzintaru koncertzālē baudīsim īstu roka leģendu dienu. Uz skatuve visas dienas garumā kāps mūsu pašmāju roka leģendas - Linga, Remix, ZIG ZAG, Colt, Satellites LV un citi.

Taču pasākuma īpašais viesis būs rokgrupa Animals and Friends, kura festivāla ietvaros izpildīs visai pasaulei tik labi zinamās dziesmas kā “The House of the Rising Sun”, We Gotta Get out of This Place”, “It’s My Life”, “Don’t Let Me Be Misunderstood”. Grupa The Animals and Friends piedzīvojusi ne tikai vairākkārtējas nosaukuma un sastāva izmaiņas, kas nesušas arī variācijas mūzikas stilos, bet arī grupas izjukšanu un tās atkārtotu apvienošanos. Grupas repertuārā bijuši gan blūza, gan roka, gan popa hiti, kas nemainīgi nesuši grupai atpazīstamību un atzinību vairākās pasaules malās. Neskatoties uz izmaiņām, kas regulāri skārušas grupu, tās sastāvā vēl šodien spēlē divi oriģinālās grupas dalībnieki – Džons Stīls (John Steel) bungas un Miks Galagers (Mick Gallagher) taustiņi.

Savukārt 17. augustā festivāla LIVE FEST ietvaros Kuldīgā uzstāsies leģendārā angļu grupa Slade. Tās vārds ir nesaraujami saistīts ar 1970. gadiem, kad 17 Slade singli iekļūst britu Top 20 (seši no tiem – 1. vietā), bet albumu tabulas virsotni sasniedz trīs viņu diski.

Arī Latvijā Slade savulaik bija viena no pusaudžu iecienītākajām grupām. Stāsta Klāss Vāvere: “Slade skanējums var likties brutāli huligānisks, taču viņu mūzikā gandrīz vienmēr jautās jauneklīgs dzīvsprieks, kas tai piešķīra atbruņojošu šarmu, un sagādāja milzu popularitāti arī pie mums. 70. gados vārds “Slade” un viņu hitu “Coz I Luv You”, “Mama Weer All Crazee Now” un “Cum On Feel the Noize” nosaukumi bija starp izplatītākajiem uzrakstiem, ko varēja lasīt uz soliem un sienām gandrīz visās skolās. Turklāt to dīvainā, apzināti aplamā rakstība lieliski atbilda daudzu šejieniešu priekšstatam par angļu ortogrāfiju – tikai vēlāk mēs atklājām, ka šis triks tracinājis skolotājus arī Anglijā. Un, protams, vēl vairāk saliedējis grupas fanus.”

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV