Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Festivāla Shine Cafe jaunums – Live Art skatuve

Easyget.lv, 27.06.2013. 14:26

5. un 6. jūlijā Liepājā notiekošais Latvijas lielākais elektroniskās mūzikas festivāls ‘’Shine Cafe 2013’’ piedāvās Live Art skatuvi, kur festivāla viesi varēs baudīt dažādu žanru mūziķu dzīvās uzstāšanās.
Festivāla Shine Cafe jaunums – Live Art skatuve

Festivāla pirmājā vakarā skatuvi atklās divas acid jazz apvienības no Rīgas. Pirmā no tām – S&T Syndicate ir instrumentāls džeza projekts, kura skanējumā parādās arī funk un ambient stilu elementi. Pēc šī saulainā priekšnesuma vakaru turpinās grupa Pieneņu Vīns ar harizmātisko vokālisti Evelīnu Protektori priekšgalā. Grupa izpilda gan lēnas un liriskas dziesmas, gan ātras un ritmiskas funk kompozīcijas, no kurām klausītājiem pazīstamākā varētu būt ‘’You are’’.

Pozitīvu enerģijas lādiņu piedāvās reggae/hip hop projekts Apofeoz Sound System, kuri centīsies uzlādēt ikvienu apmeklētāju. Paši grupas dalībnieki apvienību raksturo kā ziemeļu regeju. Pēc viņiem turpinās progresīvie Galaxy Bosons. Viņu muzikālais skanējums ir spēcīgs, oriģināls un grūti raksturojams mūzikas kokteilis. To iespējams definēt kā progressive synth-rock.

Par pašmāju Jamiroquai varētu dēvēt apvienību Art De Funk, kura spēlē izteiktu, pulsējošu disco/funk mūziku. Tāda veida mūzikas cienītājiem šī grupa varētu būt īsts atklājums.

Saullēktu pludmalē būs iespējams sagaidīt techno dueta Esoniq & Negorod pavadījumā. Šajā projektā apvienots techno house kopā ar gaumīgām taustiņu improvizācijām. Saullēkta laikā Liepājas pludmalē tas radīs īpašu, nedaudz sirreālu noskaņu.

Otrajā festivāla dienā Live Art skatuves muzikālais piedāvājums būs daudz elektroniskāks, taču to ievadīs fussion jazz instrumentālā grupa Funcoolio, kura būs imrovizācijām bagāts, plūstošs ievads visam vakaram, pēc kura sekos kas krietni elektroniskāks - Kuldīgas electric house duets DAS isT. Tajā apvienojušies kādreizējās rokgrupas R.A.P. basģitārists un bundzenieks. Pavisam noteikti būs interesanti paklausīties šo abu mūziķu idejas un improvizācijas elektronikas žanrā.

Viesis no Gruzijas – Didactic Scalica apmeklētājiem sniegs augstas kvalitātes chillout electronic house priekšnesumu, kurš tiks nomainīts ar apvienību Universal Human Underground, kura ar savu ambienti elektronisko skanējumu vedīs vēl dziļāk elektronikas dzīlēs.

Igauņu viesi Digital Digital ir mūziķi ar gadiem ilgu pieredzi dažādos smagā roka žanros. Viņu radītā mūzika ir ļoti daudzveidīga. Tajā ir techno, breakstep, popmūzikas un drum’n’bass iezīmes, kuras sniedz oriģinālu, neatkārtojamu skanējumu. Šos elektropankus nomainīs Liepājas bītmeikeris Niklavz, kurš pērn izdevis savu pirmo minialbumu ‘’Slazds’’. Albums nominēts arī Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvai kā labākais elektroniskās mūzikas albums.

Live Art skatuves priekšnesumus noslēgs elektroniskā apvienība Riga Metro, kura Latvijā savā žanrā ieguvusi kvalitātes zīmogu, pateicoties aktīvajai koncertdarbībai un profesionalitātei. Solistes Elīnas Dumpes vokāls būs ideāls fons saullēkta sagaidīšanai Liepājas pludmalē.

Festivāls notiek 5. un 6. jūlijā Liepājas pludmalē. Biļetes iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs, kā arī internetā - www.shinecafe.lv un visās Double Coffee kafejnīcās Rīgā.

Live Art skatuves programma:

5.07.

23.00 - 00.00 S&T SYNDICATE
00.00 - 01.00 PIENIEŅU VĪNS
01.00 - 02.00 APOFEOZ SOUND SYSTEM
02.00 - 03.00 GALAXY BOSONS
03.00 - 04.00 ART DE FUNK
04.00 - 06.00 ESONIQ & NEGOROD

06.07.

21.00 - 22.00 FUNCOOLIO
23.00 - 00.00 DAS IST
22.00 - 23.00 DIDACTIC SCALICA
00.00 - 01.00 UHU
01.00 - 02.30 DIGITAL DIGITAL
02.30 - 03.30 NIKLAVZ
03.30 - 04.30 RIGA METRO

Foto: Digital Digital. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV