Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Sāksies laika skaitīšana līdz Pasaules koru olimpiādei

Easyget.lv, 04.07.2013. 09:55

Piektdien, 5.jūlijā, pulksten 12.00 radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 notiks pasākums „Sing Rīga 2014 jeb gads līdz Pasaules koru olimpiādei”.

Piedaloties iepriekšējās Pasaules koru olimpiādes laureātiem, jauktajam korim „Sōla”, vokālajai grupai „Latvian Voices”, kā arī ārvalstu koriem, sāksies laika skaitīšana līdz grandiozajam koru dziedāšanas pasākumam, kas nākamgad notiks Rīgā, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Starptautiskais kopkoris, Pasaules koru olimpiādes mākslinieciskā vadītāja Romāna Vanaga vadībā un spēlējot komponistam Mārtiņam Braunam, atskaņos komponista dziesmu „Saule, Pērkons, Daugava”. Tādējādi tas simboliski aicinās korus visā pasaulē nākamvasar dziedāt Rīgā.

Pasākumā piedalīsies kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, nodibinājuma „Rīga 2014” vadītāja Diāna Čivle un Vācijas kultūras organizācijas „Interkultur” (Pasaules koru olimpiādes rīkotāji) prezidents Ginters Tīčs (Günter Titsch), kurš jau iepriekš paudis atzinību Latvijas kordziedāšanas tradīcijām, ko lieliski apliecina Dziesmu un deju svētki un Latvijas koru panākumi iepriekšējās koru olimpiādēs.

Pasaules koru olimpiādē Rīgā notiks Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros no 9. līdz 19. jūlijam, kad 20 000 dalībnieki no 70 valstīm sacentīsies konkursa 29 kategorijās. Kategoriju skaitā ir arī sakrālā mūzika, tautas mūzika, džezs, laikmetīgā mūzika u.c.

Vairāk informācija par Pasaules koru olimpiādes norisi un iespēju koriem no Latvijas pieteikties oficiālajā mājaslapā www.singriga.lv un Vācijas organizācijas „Interkultur” mājaslapā www.interkultur.com.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV