Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ar „Saule, Pērkons, Daugava” sākas laika skaitīšana līdz Pasaules koru olimpiādei

Easyget.lv, 05.07.2013. 13:24

Šodien, 5.jūlijā, radoši informatīvajā telpā Esplanāde 2014 tika simboliski atklāta laika skaitīšana līdz grandiozajam koru dziedāšanas pasākumam – Pasaules koru olimpiādei, kas 2014.gadā notiks Rīgā.

Pasākumu atklāja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle, kā arī Vācijas kultūras organizācijas „Interkultur” (Pasaules koru olimpiādes rīkotāji) prezidents Ginters Tīčs (Günter Titsch), informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

„Latvija ar prieku un lepnumu gaida Pasaules koru olimpiādes dalībniekus, tādējādi piepildot latviešu dižgara Imanta Kokara sapni par Pasaules koru olimpiādes norisi Latvijā. Zīmīgi, ka tieši šobrīd, kad XXV Vispārējos latviešu dziesmu un XV Deju svētkos esam aizvadījusi kārtējos spilgtos koru karus, mēs sākam gatavoties jaunām, vēl izaicinošākām koru sacensībām no visas pasaules,” uzsvēra kultūras ministre.

Starptautiskais kopkoris, Pasaules koru olimpiādes mākslinieciskā vadītāja Romāna Vanaga vadībā un spēlējot komponistam Mārtiņam Braunam, atskaņoja komponista dziesmu „Saule, Pērkons, Daugava”.

„Jau tagad varu apliecināt, ka Rīga kā Eiropas kultūras galvaspilsētas organizētāja ir gatava uzņemt daudzos pasaules korus un visus Rīgas viesus. Esmu pārliecināts, ka tieši dziesma un kordziedāšanas tradīcijas pasaulē ir labākais veids, lai veidotu dialogu, sapratnes tiltus starp visām nācijām,” uzrunājot klātesošos, pauda Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks A.Ameriks.

Pasaules koru olimpiādē Rīgā notiks Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros no 9. līdz 19. jūlijam, kad 20 000 dalībnieki no 70 valstīm sacentīsies konkursa 29 kategorijās. Kategoriju skaitā ir arī sakrālā mūzika, tautas mūzika, džezs, laikmetīgā mūzika u.c.

„Latvijā dziedāšana nav tikai valsts neatkarības simbols, tā ir arī katra cilvēka neatņemama dvēseles daļa. Rīga ir izcila vieta, kur organizēt lielākās pasaules koru sacensības,” pauda pārliecību Vācijas kultūras organizācijas „Interkultur” (Pasaules koru olimpiādes rīkotāji) prezidents Ginters Tīčs (Günter Titsch).

Vairāk informācija par Pasaules koru olimpiādes norisi un iespēju koriem no Latvijas pieteikties oficiālajā mājaslapā www.singriga.lv un Vācijas organizācijas „Interkultur” mājaslapā www.interkultur.com.

Visplašākā informācija par Nodibinājuma Rīga 2014 pasākumiem ir pieejama portālā www.riga2014.org.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV