Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Zodiaks rudenī uzstāsies koncertzālē Palladium

Easyget.lv, 10.07.2013. 09:13

Latvijas elektroniskās mūzikas grandi Zodiaks 31. oktobrī sniegs vienu no retajiem apvienības koncertiem, uzstājoties koncertzālē Palladium.
Zodiaks rudenī uzstāsies koncertzālē Palladium

Pēc plašās publikas sajūsmas par Zodiaka atdzimšanu kā vieniem no Positivus festivāla galvenajiem māksliniekiem Latvijas elektronikas pamatlicēji uzstāsies arī koncertzālē Palladium, kas šogad svin vēsturiskās ēkas simtgadi. Komponista Jāņa Lūsēna jaunizveidotā komanda atskaņos leģendāros disko stila skaņdarbus no pirmajiem diviem Zodiac albumiem. Līdz ar oriģinālā sastāva mūziķiem Jāni Lūsēnu un Zigfrīdu Muktupāvelu uz Palladium skatuves kāps arī basģitārists Jānis Lūsēns juniors, ģitārists Mārcis Auziņš un bundzinieks Mārtiņš Linde.

Jāņa Lūsēna vadītās grupas Zodiac ieraksts „Disco Alliance” 1980. gadā kļuva par pirmo mūzikas albumu visā PSRS, kas ar savu mūsdienīgumu un trāpīgajām melodijām bija līdzvērtīgs rietumu popmūzikas hitiem. Skaņuplate piedzīvoja rekordlielu tirāžu – tika pārdoti vairāk nekā 20 miljoni „Disco Alliance” kopiju. Tās ierakstam bija sapulcējušies kādreizējās grupas Arka mūziķi - Andris Reinis, Andris Sīlis un Ainars Ašmanis ar kompozīcijas fakultātes studentu Lūsēnu priekšgalā. Itin labi panākumi bija arī nākamajai diskoskaņdarbu platei „Music In Universe”.

Ar savām iedvesmojošajām, patriotiski krāsotajām, profesionālismā spīdošajām dziesmām grupa astoņdesmitajos gados kļuva par vienu no dziesmotās revolūcijas karognesējiem. 1987. un 1989. gadā slavenajā festivālā „Liepājas dzintars” Zodiaks izcīnīja Grand Prix, līdztekus dziesmām atkal tika radīta instrumentālā mūzika, tā apkopota albumā „In Memoriam”. Kopš grupas aktīvās darbības pārtraukšanas 1991. gadā, mūziķi snieguši tikai retus koncertus, katram no tiem kļūstot par ievērojamu notikumu mūzikas dzīvē.

Biļetes uz koncertu nopērkamas no ceturtdienas, 11. jūlija, www.palladium.lv un visās Biļešu Serviss kasēs. Biļetes cena sākot no LVL 19. Vieta pie galdiņa LVL 45.

Papildu informācija: www.palladium.lv

Foto: Latvijas elektroniskās mūzikas grandi Zodiaks. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV