Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Sākas biļešu iepriekšpārdošana uz festivāla Skaņu Mežs koncertiem

Easyget.lv, 31.07.2013. 12:03

No šodienas, 31. jūlija, var iegādāties biļetes uz Nepieradinātās mūzikas festivāla Skaņu Mežs koncertiem, kas notiks 10. - 12. oktobrī kinoteātrī Splendid Palace, koncertzālē Palladium un Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā
Sākas biļešu iepriekšpārdošana uz festivāla Skaņu Mežs koncertiem

Biļetes var iegādāties "Biļešu Servisa" kasēs.

Festivāla pirmajā dienā, 10. oktobrī, gaidāma arī norvēģu nu-jazz orķestra Jaga Jazzist uzstāšanās.

Jaga Jazzist ir desmit cilvēku orķestris, kas savā mūzikā eklektiski jauc gan laikmetīgās mūzikas, gan eksperimentālās elektronikas un mūsdienu džeza ietekmes. Jaga Jazzist 1994. gadā dibināja brāļi Larss un Martins Horntveti (Lars, Martin Horntveth), kuru slavas stunda sita, kad radiostacija BBC nosauca viņu debijas albumu ‘’A Livingroom Hush’’ par labāko 2002. gada džeza ierakstu. 2013. gadā grupa pēc trīs gadu pārtraukuma atgriezās pie klausītājiem ar izdevniecības Ninja Tune izdotu koncertierakstu ‘’Live with Britten Sinfonia’’, kurā apvienības veiksmīgākās kompozīcijas tikušas prezentētas orķestrētās versijās – uz skatuves koncerta laikā atradās 35 mūziķi. Interneta žurnāls PopMatters par ierakstu un grupu raksta šādi: ‘’Taures, taustiņinstrumenti, ģitāras un bungas izspēlē satriecošu ainu, kurā džezs mijas ar roku un elektroniku. Jaga Jazzist jau ir nostiprinājuši sev reputāciju kā viena no grupām, kam tas padodas vislabāk, un ir padarījuši sevi pazīstamus kā šī jaunā stila radītājus.’’ Jaga Jazzist var uzskatīt arī par sava veida Skandināvijas novatorisko mūziķu enciklopēdiju, jo tajā piedalās arī mūziķi no tādiem atzinību guvušiem muzikāliem projektiem kā The National Bank, Motorpsycho, Susanna and the Magical Orchestra, Puma un KILLL. Jaga Jazzist koncertu atbalsta Norvēģijas vēstniecība Latvijā.

2013. gada izlaidums būs Skaņu Meža vienpadsmitais festivāls, un tā norises būs sekojoša: 10. oktobrī noritēs akustiskās un elektriskās mūzikas koncertvakars "Plašumi", 11. oktobrī koncertzālē Palladium varēs apmeklēt Skaņu Meža ritmiskās mūzikas pasākumu "Kambari", savukārt 12. oktobrī notiks laikmetīgās mūzikas koncerts "Istabas", kurā tiks prezentēti ar neakadēmisko eksperimentālo mūziku un akadēmisko avangardu saistītu autoru kamermūzikas darbi. "Kambari", "Plašumi" un "Istabas" ir tēlaini koncertvakaru nosaukumi, kas vispārēji atspoguļo tajos prezentētās mūzikas dabu – "plašumi" raksturo dinamiskas un plašas mūzikas ainaviskumu, "istabas" spēlējas ar kamermūzikas jēdzienu, savukārt "kambari" atsaucas uz deju mūzikas kultūras sliekšanos pastāvēt tumšās, sirreālās un no ikdienas izolētās telpās, kādas parasti ir diskotēkām izvēlētas koncertvietas un naktsklubi.

Jau šobrīd dalību festivālā apstiprinājis frīdžeza bundzinieks Viljam Hukers (William Hooker), kurš uzstāsies kopā ar lietuviešu saksofonistu Ļudu Mockūnu (Liudas Mockūnas) un latviešu ģitāristu Edgaru Rubeni, un Sunn 0))) līdera Stīvena O’Mellija (Stephen O’Malley) duets KTL, kuri uzstāsies koncertā 10. oktobrī, kā arī aktuālie deju mūzikas projekti Demdike Stare, Shackleton un Andy Stott, kas 11. oktobrī uzstāsies koncertzālē Palladium.

Biļetes uz festivāla koncertvakariem ir iespējams iegādāties Biļešu Servisa kasēs. Ieejas maksa uz koncertu 10. oktobra Splendid Palace - 10 Ls, 11. oktobra ritmiskās mūzikas pasākumu Palladium - 10 Ls, savukārt uz 12. oktobra koncertu Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā biļete maksā 7 Ls. Ir iespējams iegādāties arī izdevīgu abonementu uz visiem trim festivāla vakariem par 17 Ls.

Skaņu mežs ir dalībnieks Eiropas eksperimentālās mūzikas festivālu asociācijā European Cities of Advanced Sound. Šo tīklu atbalsta Eiropas Savienības programma Kultūra 2007-2013 un LR Kultūras ministrija.



Vairāk informācijas:
www.skanumezs.lv
http://www.jagajazzist.com/

Foto: Jaga Jazzist. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV