Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Festivāls Cita Vide notiks arī nākamgad

Easyget.lv, 05.09.2013. 10:26

Augusta beigās Ogres salā noritēja otrais festivāls „Cita Vide”. Organizatori vēsta, ka festivāls notiks arī nākamgad
Festivāls Cita Vide notiks arī nākamgad

No 23. līdz 25. augustam festivālā "Cita Vide" uz četrām skatuvēm ikviens varēja atrast mūziku savai gaumei, savukārt mākslas baudītāji varēja nodoties dzejas lasījumiem un āras kino skatīšanai mīkstos dīvānos un klupkrēslos. Moto klubs „Rēgi” ar rokmūziku, skaistām sievietēm, nedaudz erotikas un Ufo jokiem festivāla ietvaros nosvinēja 10 gadu pastāvēšanu.

Māksla Citas Vides teritorijā izbira pa malu malām, kā mazi krāsaini konfeti gabaliņi. Krāsainas sētas sienas posmi, speciāli izaudzēta zāles kvadrāts, košas foto sienas, ar palagiem apņemts koku puduris, dīvaini tēli un telpas, pastāvīga mākslinieku darbība un iespēja katram mazliet izpausties zīmējot un gleznojot uz šur tur atstātajiem audekliem un uz sevis, biedriem utt., piedalīties masku, origami, flīžu darbnīcā, fotografēties foto teltī, iepirkties Modes bodē. Mākslinieku pašbūvētā skatuve piedāvāja izsmalcinātu repertuāru - Latvijas Mākslas akadēmijas studentu neparasto tērpu skati (kolekcijas par tēmu „dzīres” - Santas Matules „Dzimšanas diena”, Laimas Ūdres „Woofstock”, Anetes Krišjanovas „Kapusvētki” un Evijas Bergas „Mājas, kur atgriezties”). Arvīda Cellera aizrautīgais un saviļņojošais dziedājumus, grupa „Vairāk kauna nav” radīja citu skaņu virpuli un grupa „Biezoknis” savās dziesmās stāstīja par piedzīvojumiem. „Improvizācijas teātris” un „pļavas džems” jeb improvizēta un neierobežota meistaru saspēle bija kā putukrējuma cepure virs ķīseļa. Blakus šalcošā bērzu birzs pilna ar krāsainām lampiņām sevī slēpa brīvdabas kino.

Šogad festivālu pa abam dienām apmeklēja teju 2000 cilvēku, kā arī festivāla pļavu pierūcināja 350 motokluba Rēgi dalībnieki.

Uz festivāla skatuvēm kāpa tādas grupas kā Colt, Triānas parks, lietuvieši Deeper Upper un Colours Of Bubbles, Oranžās brīvdienas, Audience Killers, Martas Asinis, zviedri Lechery u.c.

Vairāk bildes būs meklējamas sociālo portālu lapās: facebook.com/FestivalsCitaVide; draugiem.lv/citavide; twitter.com/citavide

Festivālu organizēja jauniešu biedrība “Ogres Rotarakta klubs” ar Ogres novada domes finansiālu atbalstu un atpūtas vietas “A Nice Place” konceptuālu atbalstu.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV