Ceturtdiena, 09.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Klāvs, Einārs, Ervīns;

Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt festivālu Cita Vide

Easyget.lv, 21.08.2013. 09:50 | komentāri (1)

Brīvdabas festivālu sezonu noslēdz Cita Vide Ogrē
Easyget.lv iesaka: 5 iemesli, kādēļ apmeklēt festivālu Cita Vide

No 23. līdz 25. augustam Ogres salā notiks festivāls Cita Vide, uz divām skatuvēm pulcējot mūziķus no Latvijas, Zviedrijas un Igaunijas.

1. Festivāls uz salas

Festivāla norises vieta ir Ogres sala ar gleznainu ainavu pāri Daugavai un vienlaikus vieta līdzās pilsētai. Teritoriju no pilsētvides atdala Rīgas – Daugavpils šoseja, līdz ar to ir viegli pieejama transportu satiksme, tajā skaitā - autobuss un vilciens. Festivāla teritorijā tiem, kas mērojuši garāku ceļu un vēlas būt pie dabas visu festivāla laiku, paredzēta vieta arī telšu pilsētiņai.

2. Grupa Pērkons festivāla ieskaņā

Jau ceturtdien, 22. augustā, plkst. 22:00 Ogres salā uzstāsies grupa Pērkons dziedātājas Ievas Akurateres un komponista Jura Kulakova jubilejām veltītās koncerttūres „Sapumpurots zars” noslēguma koncertā. Grupas Pērkons fani aicināti piedalīties vēsturiskā video ierakstā un festivāla Cita Vide: Mehāniskā pļava iedārdināšanā. Pēc koncerta nakts mūzikas programmu turpinās DJ Dambis.

3. Pašmāju mūziķu īpatsvars

Ogres salu ierībinās divas mūzikas skatuves, mākslas skatuve, būs baudāmas video projekcijas, dažādas darbnīcas, improvizācijas teātra spēles, mīmu uzstāšanās un īpaši radoši pārsteigumi. Par mūziku festivālā gādās grupas The Sound Poet, Satallites LV, Colt, Triānas Parks, Audience Killers, Oranžās brīvdienas, Komjaunatne, Karmafree, The Velvet Supernova un Lechery no Zviedrijas. Uz skatuvēm kāps arī jaunie mākslinieki, kas ceļazīmi dalībai festivālā ieguvuši “Citas Vide” jauno mūziķu konkursā. Vairāk par programmu šeit.

4. Maskas un modes skate

Ikviens festivāla apmeklētājs mudināts uz festivālu ierasties maskā un piedalīties masku konkursā, uzvarētājam balvā iegūstot veclaicīgu velosipēdu. Savukārt Latvijas Mākslas akadēmijas studenti organizē modes skati. Festivāla otrajā dienā darbosies Modes Bodē, kurā par ziedojumiem būs iespējams iegūt dažādas modes mantas, sākot ar vintage lietiņām un beidzot ar jauno dizaineru darbiem.

5. Katru gadu cita tēma

Pirms gada, kad festivāls noritēja pirmo reizi, tas tika pakārtots urbānā meža tematikai. Šogad Cita Vide radīs mehānizētu pļavu visapkārt. ““Mehāniskā pļava” kā tēma izvēlēta, lai atgādinātu par mehānismiem mūsos, par dzīvi kā mehānismu, par zobratiem, kuriem jāsavienojas, par ķēdes posmiem, vadiem un eļļas traipiem. Turpat blakus ziedi, krāsas, svaigais gaiss un tīrās mūzikas skaņas,” vēstīts tēmas izklāstā festivāla mājaslapā.

Vairāk par festivālu Cita Vide - http://www.citavide.lv/

Lai skanīga festivālu sezonas izskaņa

Foto: Vieni no festivāla dalībniekie - grupa Karmafree. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV