Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Skaņu mākslas simpozijs ievadīs 2014.gada izstādi „Skan II”

Easyget.lv, 07.10.2013. 12:17

7. un 8.oktobrī notiekošais starptautiskais skaņu mākslas simpozijs „Skaņu māksla: pārveidojot telpu par vietu” aizsāks izstādi „Skan II”, kas nākamgad norisināsies Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros.
Skaņu mākslas simpozijs ievadīs 2014.gada izstādi „Skan II”

2014.gadā gaidāmās skaņu mākslas izstādes „Skan II” mērķis ir sniegt tās apmeklētājiem iespēju iepazīt novatoriskas laikmetīgās mākslas formas, kā arī atgādināt par Rīgas īpašo arhitektūras mantojumu. Šīs tēmas teorētiskā līmenī tiks apspriestas gaidāmajā simpozijā.

Izstādē „Skan II” varēs aplūkot šobrīd pasaulē aktuālāko skaņu mākslas žanrā strādājošo mākslinieku sniegumu. Izstāde būs izvietota Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā un Rīgas pilsētvidē. Tā tiks atklāta 2014.gada aprīlī un būs apskatāma visas vasaras garumā.

„Skan II” būs turpinājums 2007.gadā notikušajai pirmajai Baltijas skaņu mākslas izstādei „Skan”. To organizē festivāls Skaņu mežs. Izstādē piedalīsies Latvijas un ārvalstu mākslinieki: Evelīna Deičmane, Voldemārs Johansons, Leifs Elgrens (Leif Elggren) un Karls Mikaels fon Hausvolfs (Carl Michael Von Hauswolff), Anke Ekarde (Anke Eckardt), Mihaels J. Šūmahers (Michael J. Schumacher), Edvins van der Heide (Edwin van der Heide), Arno Žakobss (Arnaud Jacobs), Signe Lidena (Signe Liden), Dāvids Helbihs (David Helbich), Tomass Rutgerss (Thomas Rutgers) un Jitske Bloma (Jitske Blom), Tommi Gronlunds (Tommi Gronlund) un Peteri Nisunens (Petteri Nisunen), Stefans Roigks (Stefan Roigk), Paskāls Brakoliki (Pascal Broccolichi), Makss Īstlijs (Max Eastley).

Skaņu māksla ir klausāma un reizēm arī skatāma, situācijas noteikta un telpai piesaistīta māksla. Skaņu mākslas darbi spēj atmosfēriski „uzlādēt“ telpas, pārvēršot tās īpašās izjūtu vietās. Savā dinamikā skaņu māksla pēdējo gadu laikā attīstījusies par nozīmīgāko mūsdienu starpžanru mākslas formu.

Nākamā gada izstādi ievadošais simpozijs savukārt notiks 7. un 8. oktobrī Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas LMT kamerzālē, un tajā par skaņu mākslas vēsturi, nākotni, kā arī saikni ar citām sfērām, piemēram, arhitektūru un mūziku lekcijas lasīs praktizējoši mākslinieki, tostarp dānis Jākobs Kirkegārds (Jacob Kirkegaard), anglis Makss Īstlijs un latvieši Voldemārs Johansons un Evelīna Diečmane. Programmu papildinās muzikologi un mākslas kritiķi Rāma Kazāma (Rahma Khazam), Volkers Strābels (Volker Straebel) un Helga de la Mote-Hābere (Helga de la Motte-Haber).

Plašāka informācija: http://www.skanumezs.lv/2013/riga-notiks-starptautisks-skanu-makslai-veltits-simpozijs/

Foto: Makss Īstlijs. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV