Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

LNSO koncertprogrammā apvieno Vāgneru un viņa pretmetu Bruhu

Easyget.lv, 29.11.2013. 10:19

6. decembrī plkst. 19.00 Lielajā Ģildē Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris igauņu diriģenta Risto Josta vadībā atskaņos fragmentus no Vāgnera operām “Tannheizers” un “Parsifāls”, kā arī vāgnernīdēja Makša Bruha dubultkoncertu.

Koncertu atklās svinīgi skaistā, korāliskā uvertīra operai “Tannheizers”, kurā risināts mūžīgais jautājums par sakrālo un profāno. Arī instrumentālā mūzika no operas “Parsifāls” liek domāt par neikdienišķām lietām – te Svētā Grāla atspīdums, Lielās Piektdienas spēcīgā mistērija un visam pāri ideja par pārveidošanās iespējamību gan cilvēciskā, gan pārcilvēciskā līmenī. LNSO šajā koncertā diriģēs igauņu jaunais meistars Risto Josts, kurš muzikālo ceļu sāka kā izcils kontrtenors un koru diriģents.

Koncerta programmā iekļauts reti atskaņotais Bruha Koncerts klarnetei, altam un orķestrim – pievilcīga koncertmūzika, kuras skanējuma laikā savas dāvanas un prasmes rādīs divi lieliski mūziķi – klarnetists Ints Dālderis un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra altu grupas koncertmeistars Arigo Štrāls.

Pirms koncerta plkst. 18.00 Lielās ģldes Baltajā zālē notiks saruna ar muzikologu Miku Čeži un LNSO māksliniecisko padomnieku un komponistu Andri Vecumnieku. Ieeja ar koncerta biļetēm no plkst. 17.30.

Biļetes pieejamas Lielās ģildes biļešu kasē, “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. Informācija par biļetēm: 67213643 vai kase@lnso.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV