Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Šopavasar tiks izdots Māra Šverna un BPP dziesmu koverversiju albums

Easyget.lv, 18.03.2014. 11:25 | komentāri (2)

Māra Šverna un „Baložu Pilni pagalmi” koverversiju albums “Brāļi un Māsas!” tiks izdots šopavasar, bet jau tagad iespējams nosklausīties pirmo priekšvēstnesi - dziesmu „Radiohīts” grupas „Stūrī Zēvele” izpildījumā.
Šopavasar tiks izdots Māra Šverna un BPP dziesmu koverversiju albums

Albumā “Brāļi un Māsas!” (tā Māris Šverns koncertos uzrunā savus klausītājus) izpildīt Šverna dziesmas savās versijās pulcēsies tādi izpildītāji kā Elizabete Balčus, Inokentijs Mārpls, Gaujarts, Alis P, Satellites LV, Laika Suns, Pieneņu Vīns, Oranžās Brīvdienas un citi.

Šverna dziesmu rakstītāja talantu novērtējuši gan mūziķi, gan kritiķi, tai pat laikā atzīstot paša autora nepieradinātā, pašķībā izpildījuma ietekmi uz dziesmu panākumiem, liedzot tām skanēt populārākās raidstacijās.

Iespējams, tieši Arņa Račinska un grupas Mofo savulaik pārdziedātā dziesma “Mans lielais rakstāmgalds” ļāva novērtēt „Baložu” daiļradi pēc iespējas plašākam klausītāju lokam. Iepriekš Šverna dziesmas izpildījuši arī tādi mūziķi kā Hospitāļu iela un Sus Dungo. Grupas Gaujarts albumā “Vibrācijas” iekļauta Māra dziesma “Ko tu par mani zini”, kuras teksts ir proza no Ē.M.Remarka grāmatas “Triumfa arka”.

Dziesmu „Radiohīts” var noklausīties: http://sturizevele.bandcamp.com/track/radioh-ts-ar-vai-bez-tevis

Albumu producē grupas Hospitāļu iela veidotā biedrība HI.

Vairāk par Māri Švernu un BPP: http://www.tornis.lv/bpp/lat/prese.html

Dziesmas oriģinālizpildījumā: http://balozupilnipagalmi.bandcamp.com/

Foto: Māris Šverns. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV