Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Sirsnīgākie un mīlētākie dziedāšanas svētki „Dziedošās ģimenes" ir sākušies

Ingūna Sermole, 23.08.2010. 11:27

Patiesas emocijas, sirsnīgums un īsts Latvijas ģimeņu spēks vakar vakarā valdīja LNT sirsnīgajos dziedāšana svētkos „Dziedošās ģimenes". Dziedāšanas svētku dalībnieki LNT skatītājus pārsteidza ar skanīgām dziesmām, pārdomātiem priekšnesumiem, dziļu ģimenes mīlestību un patiesu mīlestību pret dziesmu.
Sirsnīgākie un mīlētākie dziedāšanas svētki „Dziedošās ģimenes" ir sākušies

Vakar vakarā LNT tiešraidē no Sapņu fabrikas norisinājās projekta „Dziedošās ģimenes" pirmais pusfināls, kura laikā 10 stipras un dziedošas ģimenes sacentās par iespēju turpināt skanīgo sacensību Lielajos Latvijas Dziedošo ģimeņu svētkos, kas sāksies 5.septembrī. Pēc žūrijas un skatītāju kopvērtējuma skanīgo sacensību turpinās Zaļkalniņu ģimene no Lielvārdes, māsas Drozdovičas no Rīgas, Lāču ģimene no Limbažiem, Krūmiņu ģimene no Alūksnes, Dūdumu ģimene no Mārupes un Bicānu dzimta no Latgales.

Žūrijā dziedātāju priekšnesumus vērtēja LNT labestības projektu „Labestības diena" un „Eņģeļi par Latviju" vadītāja un veidotāja, aktrise Katrīne Pasternaka, kordiriģents un mūzikas pedagogs Uldis Kokars un dziedātāja Ieva Akuratere.

Vakar projekta „Dziedošās ģimenes" pirmajā pusfinālā dalībnieku izpildījumā dzirdējām daudz iemīļotu latviešu dziesmu, tautas dziesmu un arī sen nedzirdētu dziesmu. Baumaņu ģimene izpildīja „Atdziedi dvēsele" (R.Pauls/L.Briedis), Krūmiņu ģimene dziedāja „Tu esi kā puķe" (G.Plukšs/V.Kolkle-Līviņa), Dūdumu ģimene izpildīja dziesmu „Eņģelis" (M.Celma/M.Celma), bet Riņķu ģimene - „Mēs esam bērni" (Z.Liepiņš/V.Lūriņš). Bicānu dzimta skatuvi pieskandināja ar latgaliešu tautas dziesmu „Pīsacieļu reitā agri", bet Ozolu ģimene visus iepriecināja ar latviešu tautas dziesmu „Upe nesa ozoliņu". Lāču ģimene izpildīja „Tiroliešu kanonu", bet Vilcānu-Usānu ģimene dziedāja dziesmu „Vārdi izskan klusi čukstot" (D.Bardovskis/K.Zlidnis). Zaļkalniņu ģimene dziedāja „Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas" (Z.Liepiņš/Latviešu t.dz.), bet Drozdoviču māsas - dziesmu „ 9 TO 5" (D.Parton/D.Parton).

Jau šo svētdien norisināsies projekta „Dziedošās ģimenes" otrais pusfināls, kura laikā iepazīsim vēl 10 skanīgas un stipras ģimenes.

Otrajā pusfinālā piedalīsies Martinsonu ģimene no Limbažiem, Graumaņu ģimene no Druvienas, Brūveru ģimenei no Mārupes, Manguļu ģimene no Ogers, Dimantu ģimene no Baldones, Ņikonovu ģimene no Talsu novada Laucienes, Bokalderu ģimene no Rīgas, Čamaņu ģimene no Lielvārdes, Stauņu ģimene no Jelgavas un Uškānu ģimenes ansamblis no Daugavpils.

Tiekamies svētdien pulksten 20:15 sirsnīgo dziedāšanas svētku „Dziedošās ģimenes" otrajā pusfinālā! Turiet īkšķus un atbalstiet savus novadniekus!

Mēs ticam, ka stipras ģimenes veido stipru Latviju!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV