Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Skeitborda sacensībās Simpel Session Tallinā triumfē Red Bull komandas braucēji

Lana Daniela, 19.01.2009. 13:59

No 17. līdz 18. janvārim Igaunijas galvaspilsētā Tallinā notika Eiropas lielākās ziemas BMX un skeitborda sacensības Simpel Session 2009.
Skeitborda sacensībās Simpel Session Tallinā triumfē Red Bull komandas braucēji

Abas dienas gandrīz visas seštūkstoš skatītāju vietas Saku hallē bija pilnas, lai noraudzītos uz sestdien notikušajiem kvalifikācijas braucieniem, bet īpaši atbalstītu finālistus, kas startēja svētdien. Skeitbordā vislabākais izrādījās Red Bull komandas braucējs Aksels Kruisbergs (Axel Cruysbergs) no Beļģijas (jaunākais finālists – 14 gadi!), otrajā vietā – soms Enis Fazliovs (Enis Fazliov), bet trešajā – atkal Red Bull komandas braucējs Džeremijs Rodžerss (Jereme Rogers) no ASV. No Latvijas finālā iekļuva divi braucēji – Madars Apse un Arturs Ņilovs. Lai gan Madars uzrādīja otro labāko rezultātu pusfinālā, finālā viņam neveicās un neviens latvietis līdz godalgotām vietām netika.

Lai gan skatītāju tribīnēs plīvoja Latvijas karogs un atbalstītāju skaits bija plašs, tomēr BMX frontē triumfēja ASV, bet vislabāko sniegumu uzrādīja Eduards Zunda. Tāpat kā pagājušogad nevienam neizdevās pārspēt amerikāni Garetu Reinoldu (Garrett Reynolds). Otrajā vietā – vēl viens amerikānis Gerijs Jangs, bet trešajā - 17 gadus vecais Denis Enarsons (Dennis Enarson).

Red Bull BMX sacensībās par labāko triku, kur 20 minūšu laikā vairāki braucēji centrās parādīt savu labāko, trakāko un iespaidīgāko sniegumu ar 540 to fakie over the rail gap to the wedge jeb 540 grādu apgrieziens uz reila lidojumā, piezemējoties slīpumā- ieguva Tajs Morovs (Ty Morrow) no... protams, atkal ASV!

Foto: Wojtek Antonov, Red Bull Photofiles

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV