Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Jaunieši pašu spēkiem izveido lielāko iekštelpu skeitparku Baltijā

Tatjana Nazarova, 27.01.2009. 13:07 | komentāri (1)

Šo sestdien, 31.janvārī, Tukumā biedrība „RIDEIT” atklāj jauno iekštelpu skeitparku, rīkojot ekstrēmo sporta veidu sacensības ar augsta līmeņa braucēju piedalīšanos.
Jaunieši pašu spēkiem izveido lielāko iekštelpu skeitparku Baltijā

Pusgada laikā biedrība „RIDEIT” ar draugiem un palīgiem realizēja ilgi loloto sapni par jauniešu iekštelpu skeitparka izveidi. Ziemas skeitparks (Tukumā, Kurzemes ielā 29) tika veidots, īpašu uzmanību pievēršot tam, lai tas būtu pietiekami ērts lietošanai dažādu disciplīnu braucējiem jeb raideriem – skrituļslidotājiem, skeitbordistiem, MTB vai BMX riteņbraucējiem. Jāpiemin, ka tik kvalitatīvs un plašs (550m2) iekštelpu parks Baltijā vēl nav bijis.

„Jau ilgāku laiku uzklausām jauniešu sūdzības par to, ka ziemas periodā nav piemērotu vietu treniņiem. Esam gandarīti, ka beidzot ir izdevies šādu vietu izveidot. Tā būs vieta jauniešu brīvā laika pavadīšanai, iespēja ekstrēmo sporta veidu straujākai attīstībai, turklāt varēsim biežāk aicināt pie sevis ārzemju viesus!” stāsta viens no biedrības „RIDEIT” dibinātājiem Matīss Līcis.

Iekštelpu skeitparka projekta autors ir Mārtiņš Sleja, bet finansu līdzekļus palīdzēja savākt „RIDEIT” draugi, partneri un ziedotāji. Arī projekta realizētāji ir biedrība "RIDEIT" un paši braucēji! (ar projekta tapšanas gaitu var iepazīties mājaslapā www.rideit.lv )

Iekštelpu skeitparka izveide ir arī sociāli nozīmīgs ieguvums, jo līdz ar skeitparka atklāšanu ne tikai ievērojami uzlabosies apstākļi attīstītībai sporta veidiem, kas jau guvuši zināmu atpazīstamību Latvijā (īpaši BMX), bet arī tiks nodrošināta tāda vieta jauniešiem, kur tie var nodarboties ar veselīgu brīvā laika pavadīšanas veidu – sportu, arī ziemas periodā.

Ziemas iekštelpu skeitparka atklāšana tiks apvienota ar ekstrēmo sporta veidu sacensībām, kur lokālā un Eiropas līmeņa braucēji savā starpā sacentīsies četrās disciplīnās - BMX, MTB, Skeitbords un Inline skrituļslidošana.  Sacensībās piedalīsies arī tādi pasaules līmeņa braucēji kā Stefan Horngacher (Austrija) un Chaz Sands (Skotija), kas Latvijā viesosies pirmo reizi.

Sacensību kvalifikācijas kārta norisināsies JAM formātā: katras disciplīnas pārstāvji tiek sadalīti grupās pa pieciem braucējiem. Tad katrai grupai tiek dotas 5-8 minūtes (atkarībā no disciplīnas), kurās braucējs parāda savas spējas. Sacensību tiesneši vērtē braucēja triku sarežģītību, oriģinalitāti, stilu, ar kādu triki tiek izpildīti un to, cik prasmīgi triku rādīšanā tiek izmantotas skeitparka konstrukcijas.
Arī katras disciplīnas fināli, kuros piedalās aptuveni 10-20 braucēji, notiek JAM formātā.

Par biedrību

Latvijas ekstrēmo sportu organizācija „RIDEIT” dibināta 2007.gada sākumā, pulcējoties Latvijas aktīvākajiem ekstrēmo sporta veidu atbalstītājiem. Šobrīd tajā apvienoti vairāk kā 4’000 šo sporta veidu piekritēju, tai skaitā 8 BMX braucēji, kas pārstāv biedrību valsts un pasaules mērogā.
„RIDEIT” darbības mērķis ir palielināt Latvijas braucēju konkurentspēju starptautiskajā ekstrēmo sporta veidu arēnā, kā arī atklāt jaunos talantus. Lai sasniegtu šo mērķi tiek realizēta cieša sadarbība ar ārvalstu ekspertiem pieredzes gūšanai un regulāri stimulēta ekstrēmo sporta veidu popularitātes augšana valstī – skeitparku būves ierosināšana lielāko pilsētu domēs, veicinošo pasākumu organizēšana vairākās Latvijas pilsētās.
Latvijas ekstrēmo sportu organizācija „RIDEIT” nodarbojas arī ar pasākumu organizēšanu un vadīšanu. „RIDEIT” organizētais festivāls „Ride It Summer Jam 08’” ir viens no lielākajiem ekstrēmo sporta veidu festivāliem Austrumeiropā. Tas uzņēma vairāk kā 200 sportistus no Dānijas, Lielbritānijas, Igaunijas, Somijas u.c. kopumā 10 valstīm. Pasākums guva lielu popularitāti, sagaidot aptuveni 6 000 apmeklētājus.

Jaunāko informāciju par biedrību un tās aktualitātēm iespējams iegūt mājaslapā www.rideit.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV