Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Latvijas velotūre „Ieminies par iecietību” pieturēs Pļaviņās

Vita Viļuma, 15.07.2009. 13:27

Ceturtdien, 16.jūlijā Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes (LSKJ) rīkotās velotūres „Ieminies par iecietību!” otrā pietura Pļaviņu pilsētā. No plkst. 13.00 ikviens pilsētas iedzīvotājs aicināts sagaidīt velotūres dalībniekus un piedalīties orientēšanās sacensībās „SOLI PRETĪ IECIETĪBAI”.

Paredzēts, ka velotūres dalībnieki pilsētu sasniegs pēcpusdienā, taču laikā līdz tam, ikviens pilsētnieks aicināts iesaistīties orientēšanās sacensībās. „Dalība sacensībās iespējama apvienojoties komandā pa diviem cilvēkiem,” informē LSKJ Pļaviņu nodaļas pasākumu organizatore Zanda Zālīte. „Īpaši priecāsimies, ja komandā apvienosies, piemēram, vecvecāki ar saviem mazbērniem vai vecāki ar bērniem, taču gaidīts ir ikviens! Velotūre un maršruta pilsētās organizētie pasākumi liks aizdomāties cilvēkiem par iecietības lomu sabiedrībā un padomāt „Vai es un apkārtējie esam iecietīgi viens pret otru?” Mūsu mērķis ir panākt, lai Latvijas jaunatne īpašību – iecietība vērtē ĻOTI augstu.”

Visi orientēšanās pasākuma dalībnieki no plkst. 13.00 gaidīti Jaunatnes iniciatīvas centra „Ideja” teritorijā (vecajā Pļaviņu vidusskolā), lai saņemtu orientēšanās sacensību plānu. Kā atzīst jaunieši, lai arī šī stafete ir zināma veida sacensība, tomēr augstāk par visu tiks vērtēta spēja veiksmīgi sadarboties, lai tiktu sasniegts rezultāts – atklāti visi „apslēptie” punkti un atrasts galvenais iecietības vēstījums. „Kur meklēsim iecietību? Tā ir nepieciešama jebkurā ikdienas situācijā, jo īpaši laikā, kad dienas steigā mums ir īpaši grūti savaldīties, izteikt kādu aizvainojušu izteikumu, nepadomājot par sekām, ko tas var izraisīt. Komandas darbs un saliedētība, nedaudz sacensību spriedzes – tas ir labs pārbaudījums iecietībai arī šādā situācijā!”

Tāpat visas dienas garumā būs iespēja pievienoties arī Sabiedrības integrācijas fonda „Labas Gribas Memorandam”, kas aicina ikvienu padomāt par iecietību pret dažādām kultūras formām un cilvēciskās izteiksmes veidiem, un gan vārdos, gan darbos izskaust jebkāda veida diskrimināciju un neiecietību sabiedrībā.

Ar ierašanos Pļaviņās noslēgsies pirmais velotūres „Ieminies par iecietību” posms, kas uzsākts 15. jūlijā Rēzeknē. Nākamā pietura – Cēsis (18. jūlijs). Cēsniekus sagaida vietējo deju un mūzikas grupu uzstāšanās, jo-jo paraugdemonstrējumi un citi priekšnesumi. Sīkāka informācija pieejama www.lskj.lv

Lai palielinātu informētību par diskrimināciju, iepazīstinātu ar ES tiesību aktiem, kā arī veicinātu ieguvumus no daudzveidības, 27 Eiropas valstīs tiek īstenota Eiropas Komisijas Nodarbinātības, sociālo lietu un vienādu iespēju ģenerāldirektorāta informatīvā kampaņa „Par dažādību. Pret diskrimināciju”. Šīs kampaņas ietvaros tiek atbalstīta arī LSKJ rīkotā iecietības velotūre.

Par velotūres idejiskajiem atbalstītājiem kļuvuši: Sabiedrības integrācijas fonds, Tiesībsarga birojs. Velotūres dalībniekus atbalsta SIA Fazer maiznīca, SIA Aljur Pluss, SIA Pure Food, SIA Ezerkauliņi un SIA US Holdings.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV