Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Velotūre „Ieminies par iecietību!” ceļā uz Cēsīm

Agnija Jankovska, 17.07.2009. 14:39

Sestdien, 18. jūlijā Latvijas velotūre „Ieminies par iecietību" sasniegs Cēsis. Laikā no trešdienas līdz piektdienai nobraukti 130 km un „Labas Gribas Memorandā" parakstījušies jau vairāk nekā 200 cilvēku.
Velotūre „Ieminies par iecietību!” ceļā uz Cēsīm

Sestdien, 18. jūlijā Latvijas velotūre „Ieminies par iecietību" sasniegs Cēsis. Laikā no trešdienas līdz piektdienai nobraukti 130 km un „Labas Gribas Memorandā" parakstījušies jau vairāk nekā 200 cilvēku.

Velotūres dalībnieki pirmās velotūres dienas raksturo kā emocionāli un fiziski ļoti piepildītas. "Tas ir mūsu izaicinājums un mēs esam apņēmības pilni, lai īstenotu šo velotūri godam. Apzināmies, ka tas nav viegls uzdevums, jo savi kreņķi un ķibeles arī gadās, bet tas pozitīvisms, kas valda mūsu vidū, ir spēcīgāks par tiem!", saka Agnija Jankovska, Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes (LSKJ) vadītāja.

Velotūrē iesaistījušies pamatā jaunieši, kas ir topošie ekonomisti, mediķi, pedagogi. Uz riteņiem ir arī brīvprātīgie un skolēni. Mārtiņš Ķemers ir viens no dalībniekiem, kas sevi dēvē par filozofu un saka: „Tas, ko tu iegūsti piedaloties velotūrē, sniedz milzīgu atbrīvojuma sajūtu. Te beidzot var saprast, ka esi prom no darba, no tā negatīvā spiediena, kas valda sabiedrībā".

Īpašu paldies velotūres organizatori vēlas pateikt visiem, kas rūpējas par vakariņām un naktsmieru, jo bez šāda atbalsta veiksmīgi nobraukt visu paredzēto maršrutu nebūtu iespējams. Pašlaik to nodrošinājuši VJIC „Ideja" un Marijas Brimmerbergas Pļaviņu vidusskola. Īpašais paldies arī LSKJ Aizkraukles komitejas izpilddirektorei Dainai Bērziņai un visiem Aizkraukles nodaļas brīvprātīgajiem.

"Rīt (t.i., piektdien) mēs būsim bez lielas civilizācijas, bet 18.07. jeb parīt iestūrēsim CĒSĪS - pilsētā ar senatnes garšu", rakstīts www.twitter.com iecietibasVelo ierakstā. Tur, sagaidot riteņbraucējus, pilsētas stadionā laikā no 13.00 līdz 15.00 norisināsies koncerts ar mūziku, dejām, jo-jo paraugdemonstrējumiem un citām aktivitātēm.

LSKJ Cēsu nodaļa informē, ka ikvienam, kurš atnāks uz pasākumu, būs iespēja kļūt par velotūres Cēsu pilsētas finiša taisnes šķērsošanas aculiecinieku, pirmajiem uzzināt kā jūtas drosmīgie braucēji, kā arī dienas notikumos piedalīties pašiem - skriet, lēkt, zīmēt, krāsot, ziedot labdarībai, iegūt dažādu informāciju un iepazīties ar Eiropas kampaņas „Par dažādību. Pret diskrimināciju" materiāliem, iejusties Pirmās palīdzības sniedzēja lomā, piedalīties konkursos, iegūt balvas, vērot ielu futbola mačus un vienkārši baudīt koncertu. Tāpat varēs iegādāties arī mācību firmās jauniešu darinātas lietas, tā ziedojot labdarībai. Un, protams, ar savu parakstu pievienoties Sabiedrības integrācijas fonda „Labas Gribas Memorandam", kas aicina ikvienu padomāt par iecietību pret dažādām kultūras formām un cilvēciskās izteiksmes veidiem, un gan vārdos, gan darbos izskaust jebkāda veida diskrimināciju un neiecietību sabiedrībā.

!!! Velotūres dalībnieku ierakstiem tiešsaistē iespējams sekot līdzi http://twitter.com/iecietibasVelo Apkopojums par dienas notikumiem lasāms blogu ierakstos, kas publicēti www.esmaja.lv un www.lskj.lv. Aicinām sekot līdzi velotūrei arī Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes Facebook.com profilā.

Lai palielinātu informētību par diskrimināciju, iepazīstinātu ar ES tiesību aktiem, kā arī veicinātu ieguvumus no daudzveidības, 27 Eiropas valstīs tiek īstenota Eiropas Komisijas Nodarbinātības, sociālo lietu un vienādu iespēju ģenerāldirektorāta informatīvā kampaņa „Par dažādību. Pret diskrimināciju". Šīs kampaņas ietvaros tiek atbalstīta arī LSKJ rīkotā iecietības velotūre.
Velotūres idejiskie atbalstītāji ir: Sabiedrības integrācijas fonds, Tiesībsarga birojs. Velotūres dalībniekus atbalsta SIA Fazer maiznīca, SIA Aljur Pluss, SIA Pure Food, SIA Ezerkauliņi un SIA US Holdings.

Par velotūri
Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatne laikā no šī gada 15. līdz 28. jūlijam rīko velotūri „Ieminies par iecietību" ar mērķi rosināt cilvēkus domāt par daudzveidīgas sabiedrības priekšrocībām un savstarpējo toleranci. Velotūres ietvaros 14 dienu laikā, veicot teju 900 km lielu attālumu, Latviju apceļos arī „Labas Gribas Memorands". Divas nedēļas ilgo piedzīvojumu pavadīs ne tikai riteņbraukšana, bet arī dažādi izklaides un izglītojoši pasākumi vairākās Latvijas pilsētās.
Nozīmīgākās pieturvietas paredzētas 10 pilsētās tostarp Rēzeknē, Pļaviņās, Valmierā, Cēsīs, Ogrē, Rīgā, Dobelē, Saldū, Talsos un Liepājā. Sīkāka informācija par pasākumiem pilsētās: www.lskj.lv

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV