Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Noslēgušās „Drink Me Cup 2009” sacensības un Latvijas Dragreisa Čempionāta 3. posms

Ilze Fridrihsone, 05.08.2009. 09:28

Biķernieku sporta komplekss 1. augustā pulcēja pašus ātrākos Latvijas braucējus, lai noskaidrotu „Drink Me Cup 2009” sacensību uzvarētājus un Latvijas Dragreisa Čempionāta līderus. Negaidīti par divu klašu uzvarētāju kļuva Māris Ozoliņš ar EVO Prospeed, kurš spēcīgākās klases finālbraucienā pat pārspēja no Somijas atbraukušo dragsteru, savukārt handikapa klasē pirmo reizi Latvijas dragreisu vēsturē uzvarēja sieviete – Krista Eriņa ar Nissan 350Z. Autoklubu un tūninga izstādē, kas notika paralēli sacensībām, gan individuāli, gan arī klubu ieskaitē apmeklētāji visvairāk nobalsoja par Celica Club.

Sacensībās piedalījās visu klašu līderi, kā arī viesi no Lietuvas, Igaunijas un Somijas, tāpēc prognozēt uzvarētājus bija ļoti grūti, un tie tika noskaidroti tikai pašos finālbraucienos. Diemžēl Latvijas ātrākās automašīnas īpašnieks Ilmārs Zausajevs šoreiz nespēja tikt galā ar automašīnas tehniskajām problēmām, un rezultātā ieguva nepierasto trešo vietu. Viņa klasē otrā vieta pirmo reizi Igoram Detkovam ar Audi Coupe, bet pirmā – Mārim Ozoliņam ar EVO Prospeed. Māris uzvarēja arī lielākajā klasē, aiz sevis atstājot Kristianu Kobi no Somijas, kurš bija ieradies ar īstu dragsteru, un šo finālbraucienu skatītāji pavadīja ar lielām ovācijām un aplausiem. Trešā vieta D klasē Igoram Detkovam.

A klases finālbraucienā jau tradicionāli piedalījās Raimonds Burakevičs ar Opel Corsa un Valters Šulcs ar Honda CRX. Uzvaru „izrāva” Valters, bet trešajā vietā – Juris Kuklis ar Mini. B klasē pirmais jau tradicionāli Agris Biezais ar BMW, otrais pirmo reizi bija Kristaps Narubins ar Honda Prelude, bet trešais Ivars Ērglis ar Audi.

Liels pārsteigums bija handikapa klase, kurā pirmo reizi uz goda pjedestāla kāpa divas sievietes. Krista Eriņa ar Nissan 350z izcīnīja absolūto uzvaru, bet Elīna Jorena ar Corvette ieņēma trešo vietu. Starp viņām – autošosejas sacensību braucējs Kārlis Ņikiforovs.

„DrinkMe Cup 2009” kopvērtējuma rezultāti:

A klase:
1. Valters Šulcs
2. Artūrs Soboņs
3. Raimonds Burakevičs

B klase:
1. Agris Biezais
2. Ivars Ērglis
3. Juris Kuklis

C klase:
1. Māris Ozoliņš
2. Ilmārs Zausajevs
3. Aldis Vārpsalnieks

D klase:
1. Māris Ozoliņš
2. Igors Detkovs
3. Aldis Vārpsalnieks

Paralēli dragreisa sacensībām notika autoklubu un tūninga izstāde, kurā visi apmeklētāji varēja balsot gan par skaistāko automašīnu, gan par atraktīvāko stendu. Gan individuāli, gan autoklubu ieskaitē pirmo vietu izcīnīja Celica klubs. Par otru skaistāko tika atzīts auto no Voyager kluba, bet trešā vieta – Opel Club Latvia.

Black Silver Party Bus, [EX] da Bass, Trakais Mārtiņš, Streetbike Freestyle paraugdemonstrējumi, modeles, bērnu pilsētiņa, riepu kūpināšana, drifta un spēkavīru šovs bija tikai neliela daļa no 1. augusta pasākuma, par kuru īpašs paldies visiem skatītājiem un dalībniekiem. Nākamais Latvijas Dragreisa čempionāta posms – jau 29. augustā Jēkabpils lidlaukā, kur notiks šī gada vienīgais 402 metru posms!

Dragreisa Kausa un Auto izstādes ģenerālsponsors – veselīgs enerģijas dzēriens DrinkMe. Oficiālā televīzija – Latvijas Mūzikas Kanāls, Oficiālais radio – European Hit Radio. Par drošību pasākumā rūpējas „Skorpions Apsardze”.

Pasākumu atbalsta: LAF, Narvesen, Motors24.lv, Uzvelckreklu.lv, Cinamon, Zebra, SEMS, TV24, EasyGet.lv, Auto Euro, Autonews.lv, Travelnews.lv, VIPI.lv, Postfactum.lv, Oho.lv, BMWPower, MotoPower.lv, Getaway.lv, EkoPolise, DelfiAuto.lv, Corporate, Mobil Plus ADV, Hobijauto.lv, Apbalvojumu Darbnīca, DāvanuServiss.lv, MOTUL, Paleto.lv, TSC Auto, Genarts, Latakko, Hankook, Skorpions Apsardze, Karsējmeitenes.lv un Discomania.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV