Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

MX1 Latvijas GP pieteicies maksimālais dalībnieku skaits

Ģirts Avotiņš, 22.06.2010. 15:30 | komentāri (1)

Līdz Baltijā visnozīmīgākajām un vērienīgākajām motokrosa sacensībām, kas notiks 26. un 27. jūnijā Zelta Zirgs trasē, ir atlikušas pāris dienas, un ir apstiprināts galīgais dalībnieku sastāvs. Patīkami atzīmēt, ka neraksturīgi citiem Pasaules motokrosa posmiem Latvijas GP ir sasniedzis maksimālo pieļaujamo dalībnieku skaitu – 40 dalībnieki MX1 un MX2 klasēs, kā arī Veterānu Motokrosa Pasaules kausa izcīņā. Šis fakts apliecina, ka Latvijas GP jau otrajā savas pastāvēšanas gadā ir izcīnījis būtisku vietu Pasaules motokrosa dzīvē un ieguvis uzticību no sportistu puses.
MX1 Latvijas GP pieteicies maksimālais dalībnieku skaits

"Man patīk Latvija. Pagājušajā gadā man tur bija ļoti jautri. Man Latvija patīk arī kā valsts, tā ir zaļa ar daudz kokiem. Kad mēs bijām Kalifornijā, tā nebija zaļa vispār, tas man nepatika. Latvijā daba ir patiešām skaista. Es biju patiešām priecīgs par pagājušā gada Latvijas GP. Es domāju, ka šajā trasē ir grūtāk uzvarēt. Esmu ātrs cietajās trasēs, bet man vēl joprojām ir nepieciešams mācīties, kā nobraukt 40 minūtes pa smilšainām trasēm. Taču pagājušajā gadā manas trajektorijas bija labas un es nenoguru. Tā bija ļoti pozitīva nedēļas nogale," 2009. gada Latvijas GP atceras pagājušā gada MX1 čempions un šī gada čempionāta līderis, Antonio Kairoli (Antonio Cairoli) no "Red Bull KTM Factory Racing MX1" komandas.

Latvijas GP Kairoli turpinās cīnīties ar Klementu Dezālu (Clement Desalle) un Deividu Filipertu (David Philippaerts), kā arī Kenu Dedīkeru (Ken de Dycker) par ļoti nozīmīgajiem MX1 Pasaules čempionāta punktiem. Šobrīd Kairoli ir pārliecinošs čempionāta līderis, taču cīņa par otro un trešo vietu kopvērtējumā starp Dezālu, Filipertu un Dedīkeru ir tik sīva, ka tie ir gatavi līderim atņemt jebkuru iespēju nokļūt uz goda pjedestāla Latvijas GP, kā to tiem izdevās izdarīt jau pagājušajā nedēļas nogalē Vācijas GP.

Kā jau ziņots iepriekš, Latvijas vārdu šajā klasē aizstāvēs Lauris Freibergs, Ivo Šteinbergs, Niks Apfelbaums, Toms Macuks un Dāvis Ivanovs. Uz starta Latvijā MX1 klasē stāsies arī trīs igauņi – Tanels Leoks, Lauri Lehtla un Lauri Lokotars, kā arī lietuvietis Vitautas Bučas.

Līdzīgi kā MX1 klasē, arī MX2 Pasaules čempionāta kopvērtējumā ir redzams pārliecinošs līderis – Marvins Maskvīns (Marvin Musquin) no "Red Bull KTM Factory Racing MX2" komandas. Taču, neskatoties uz to, ka Maskvīns ir pārliecinošs līderis, Ķegumā ir gaidāma sīva cīņa, jo tuvākie sekotāji, jo sevišķi Kens Rokzens (Ken Roczen), Stīvens Frosards (Steven Frossard) un Džefrijs Herlings (Jeffrey Herlings), katrā čempionāta posmā cenšas nepieļaut Maskvīna uzvaru.

Ļoti cerams, ka Latvijas līdzjutēju atbalsts un dzimtā zeme ļaus labus rezultātus sasniegt arī Latvijas pārstāvjiem MX2 klasē – Matīsam Karro, Augustam Justam, Robertam Justam un Kristeram Teko. Igauniju Latvijas GP MX2 klasē pārstāvēs Prīts Rātseps un Inderks Māgi.

Vienlaikus ar MX1 un MX2 Ķegumā notiks arī Veterānu Motokrosa Pasaules kausa izcīņas 4. posms. Līderis pēc 3. posmiem tajā ir Mats Nilsons (Mats Nilsson). Viņam un citiem kausa izcīņas dalībniekiem pretī stāsies arī četri Latvijas sportisti – Igors Povars, Jānis Vilders, Jānis Mironovs un Arvis Sanders, četri Igaunijas sportisti – Andres Krestinovs, Einārs Petersons, Tonu Lills un Reio Engmans, kā arī lietuvietis Sauļus Stankus.

Viens no nozīmīgākajiem sporta pasākumiem Latvijā, kurā plāno piedalīties 120 sportisti no 25 pasaules valstīm - MX1 Latvijas Grand Prix notiks, pateicoties Latvijas Republikas Valdības atbalstam, kas ir finansējusi GP licences apmaksu.

Sīkāku informāciju par MX1 Latvijas Grand Prix un motocentru Zelta Zirgs iespējams atrast šo sacensību mājas lapā www.mx1latvia.lv, bet plašāku informāciju par Pasaules motokrosa MX1 un MX2 čempionātu iespējams atrast Pasaules čempionāta oficiālajā mājas lapā www.motocrossmx1.com. Biļetes uz MX1 Latvijas GP iespējams iegādāties Biļešu Serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv

Foto: motocrossmx1.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV