Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Matīss Karro: „Šī ir trešā smagākā trase"

Sanita Pelēķe, 28.06.2010. 15:29

Iepriekšējā nedēļas nogalē Ķegumā, „Zelta Zirgs" trasē, notika Baltijas vērienīgākās motokrosa sacensības MX1 un MX2 Pasaules čempionāta Latvijas GP. MX2 klasē labu sniegumu demonstrēja Latvijas motokrosa talants Matīss Karro. Pirmajā braucienā finišēja 14.vietā, otrajā 15.vietā.
Matīss Karro: „Šī ir trešā smagākā trase"

Pēc pirmā brauciena Matīss atzīst: „Brauciens bija gan labs, gan slikts. Grūti bija izcelt startu, jo pirmais līkums bija ass. Biju pa beigām. Neatmetu cerības un turpināju cīnīties. Vienu brīdi biju 12 pozīcijā, bet noguru. Sākumā pārcentos, nebraucu pietiekami gudri, sanāca braukt pa lielākajām bedrēm. Anglijas čempionātā, kurā piedalos, ir īsāki braucieni, bet man labāk patīk garāki. Citi uz brauciena beigām sagurst, un tad viņus var apdzīt. Šoreiz saguru arī pats. Šī ir trešā smagākā trase, kas mums ir PČ. Līdz šim likās, ka man ir laba fiziskā forma. Te varēja redzēt, ka vēl jātrenējas."

Latvijas motokrosists Matīss Karro MX1 un MX2 Pasaules čempionāta Latvijas GP neiztika bez starpgadījumiem. Pēc pirmā brauciena daudzi malu malās runāja par notikušo ķīviņu starp Matīsu un vēl kādu dalībnieku. Matīss visu komentēja ar smaidu sejā: „Mūsu starpā notika spraiga cīņa. Tad līderi mūs apdzina pa apli, tiesneši rādīja zilos karogus. Es līderus palaidu garām un viņiem sekoju. Arī mans konkurents līderus laida garām, un tanī brīdī arī es paspraucos viņam garām. Pēc brauciena man likās, viņš grib sasveicināties un pateikt, ka bijusi laba cīņa, bet izrādās - nē. Piebraucot blakus, viņš uz mani lamājās. Viņš bišķiņ man uzšāva. Man jau ir bijusi pieredze ar kaušanos, tāpēc pretī nedrīkstēju sist. Ko darīt, tā dažreiz notiek".

Pirms otrā brauciena Matīss sāka domāt par tālāko stratēģiju - kā labāk izcelt startu. Puisis ar savu komandu pārrunāja dažādas iespējas un nonāca pie lēmuma: „Plāns bija nedaudz nogulēt startu, iebraukt iekšmalā. Sanāca. Pirmajā līkumā pat biju piektais. Diemžēl priekšā bija vaļņi, nebija tāds ātrums. Tajā brīdī mani apdzina trīs citi dalībnieki, nu biju astotais. Šis starts priekš manis bija ļoti labs. Pats otrais brauciens priekš manis bija vidējs. Varēja būt labāk. Pēc iekļūšanas pirmajā astoņniekā atkritu uz desmito pozīciju. Stabili tā arī braucu, bet tad pieļāvu kļūdu un diezgan smagi nokritu. Rezultātā atkritu uz 16.vietu. Sanāca apdzīt tikai vienu braucēju, jo pārējie jau bija tālu priekšā. Finišēju 15.vietā".

Matīss Karro saka lielu paldies visiem saviem līdzjūtējiem: „Pamanīju, ka bija daudz fani ar Latvijas karogiem. Cilvēki mani atbalstīja, kliedza. Arī pēc kritiena mani uzmundrināja un atbalstīja. Tas bija forši. Turpiniet mani atbalstīt. Es vēl pierādīšu, ka varu braukt pirmajā desmitniekā. Galvenais - ticiet man un es ticēšu sev. Man jāstrādā tālāk, jāmēģina stabili braukt bez kritieniem, bez kļūdām, un tad arī būšu pirmajā desmitniekā. Paldies jums!"

Kopvērtējumā Matīsam Karro 14. vieta un 13 punkti Latvijas posmā. Pasaules čempionāta kopvērtējumā Matīss ar 84 punktiem ieņem 17. vietu.

Jau otrdien Matīss Karro startēs Leok Vaino piemiņas kausa sacensībās, kuras notiks Igaunijā, Somerpalu. Jau trešdien Matīss dosies uz Zviedriju, lai startētu nākamajā Pasaules čempionāta posmā.

Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV