Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Latvieši iegūst medaļas Pasaules Čempionāta izturības sacensībās ātrumlaivām

„Riga Powerboat Team", 12.07.2010. 09:14

Polijas pilsētā Augustovā šodien norisinājās Pasaules Čempionāta otrais posms ātrumlaivām, kur piloti savu meistarību pierādīja veicot 8 stundas ilgu izturības braucienu. Polijas komandai „Balt Jaht" tika pieaicināti divi Latvijas piloti - Uvis Slakteris no „Riga Powerboat Team", kā arī individuāli startēja pilots Atis Slakteris. Pasaules meistaru konkurencē komanda izcīnīja godpilno trešo vietu.
Latvieši iegūst medaļas Pasaules Čempionāta izturības sacensībās ātrumlaivām

Sacensību gaita bija ļoti dramatiska, jo astoņas stundas tika pavadītas pastāvīgi sakostiem zobiem cīnoties pret konkurentiem un pārvarot nelīdzeno ūdens virsmas trasi, kā rezultātā bez avārijām neiztikt. Latviešu pārstāvēto komandu arī piemeklēja ķibeles – brīdī, kad komanda bija vadībā, otrajā sacensību stundā parādījās tehniska problēmu, formulā izveidojās bojājums un tā pakļuva zem ūdens. Internacionālais komandas sastāvs – poļu un latviešu mehāniķi tomēr paveica neiespējamo. Bojājumi tika novērsti, un, ar meistarīgu braukšanu un lielu veiksmi, komanda piecas minūtes pirms sacensību beigām no ceturtās vietas pavirzījās uz trešo vietu.

Komandas pārstāvis komentē: „ Visi esam ļoti priecīgi, jo komandai ir izdevies sevi pierādīt, un esam sasnieguši labus rezultātus. Spēcīgi sevi parādīja francūži, taču arī mēs nobraucām lieliski." Pirmo vietu ieņēma franču komanda „Navi Kart", un otrajā vietā palika franču komanda „Marine Inshore". Latviešu pārstāvētā komanda „Balt Jaht" ieguva medaļas apdzenot arī vēl vienu francūžu pārstāvētu komandu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV