Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Uvis Slakteris triumfē Dānijā atkārtoti

Riga Powerboat Team, 24.05.2010. 09:32

Sestdien, 22. maijā, F2 Pasaules vicečempions „Riga Powerboat Team” ātrumlaivu pilots Uvis Slakteris Skandināvijas čempionāta pirmajā posmā izcīnīja 1. vietu. Ar lielisku veikumu trasē, Uvis jau otro gadu pēc kārtas Dānijas pilsētā Horsenā ir izteikts līderis.
Uvis Slakteris triumfē Dānijā atkārtoti

Pēc pusgadu ilga pārtraukuma šis čempionāts Uvim iesācis ļoti veiksmīgi. Labākos rezultātus Uvis uzstādīja gandrīz visās sacensību disciplīnās. Uvis bija līderis gan brīvajos traniņos, gan kvalifikācijā, gan pirmajā sprinta braucienā un, protams, lielajā finālbraucienā. Sasniegumi ir daudzsološi, un liek cerēt arī turpmāk uz labām vietām gan Skandināvijas čempionātā, gan F2 Pasaules čempionātā, kurā Uvim paredzēts piedalīties jau 12. un 13. Jūnijā.

Uzvara sacensībās Uvim bija īpaši nozīmīga, jo apsteigt šajā posmā izdevās tādus sīvus konkurentus kā pagājušā gada F2 Pasaules čempionu Johanu Koenradi (Johan Coenradi) no Nīderlandes, zviedru Ēriku Stārku (Eric Stark) un britu Ovenu Dželfu (Owen Jelf).

Šajā posmā Uvim vajadzēja ļoti papūlēties, lai noturētu aiz sevis savu lielāko sāncensi Johanu Koenradi. Arī pagājušajā gadā Koenradi apdraudēja Uvja līderpozīcijas, taču šogad nīderlandieša īpašumā bija pilnīgi jauna desmitkārtējā F1 Pasaules čempiona Gvido Kapelīnī meistarota laiva. Turpretī Uvja labākā laiva vēl joprojām atrodas ceļā no Saūda Arābijas, kur norisinājās iepriekšējie Pasaules čempionāta posmi, tādēļ uzvaru vajadzēja sasniegt ar rezerves laivu. Uvis komentē, ka „..šoreiz Dānija bija labvēlīga. Sacensību laikā bija liels uztraukums, bet ir arī liels prieks par uzvaru! Šī sezona ir iesākusies ļoti veiksmīgi.”

Sacensību laikā pārdzīvojumu un šķēršļu netrūka. Papildus cīņai pilotu starpā un nemierīgajiem ūdeņiem trasē, komandai bija jānovērš arī motora bojājumi. Pirms finālbrauciena, otrajā sprinta braucienā Uvja laivai bija problēmas ar viena virzuļa darbību. Rezultātā nācās ļoti papūlēties, lai Uvis daudz nezaudētu savas pozīcijas. 

Pēc virzuļa nomaiņas bija liels stress. Viss tika darīts lielā steigā, un pastāvīgi bija neziņa par to, vai motors izturēs lielo sacensību slodzi. Taču beigās viss bija kārtībā, un reti kad var vēlēties tik augsta līmeņa sacensībās sasniegt vēl vairāk.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV