Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Uvis Slakteris Zviedrijā finišē pirmais

„Riga Powerboat Team", 09.08.2010. 09:23

Svētdien, 8. augustā, Uvis Slakteris no „Riga Powerboat Team" F2 Skandināvijas Čempionāta otrajā posmā Zviedrijas pilsētā Udevallā izcīnīja pirmo vietu, līdz ar ko kopvērtējumā pārliecinoši ierindojas līdera pozīcijā.
Uvis Slakteris Zviedrijā finišē pirmais

Latvijas sportistu augstie sasniegumi Pasaules līmeņa sacensības dod iemeslu ne tikai priecāties par latviešu spējām gūt panākumus plašā mērogā, bet arī apzināties, ka Latvijas sporta kultūra ir labā līmenī un tās vērtība turpina augt.

Šīs sacensības „Riga Powerboat Team" bija ļoti veiksmīgas. Komandu pārstāvēja divi piloti – jau pieminētais pirmās vietas ieguvējs Uvis Slakteris, un uz šo posmu pieaicinātais F1 pilots no Krievijas Staņislavs Kurcenovskis, kurš savā debijas braucienu noslēdza ar ceturto vietu.

Lai arī Uvis šajās sacensībās demonstrēja teicamu sniegumu, Uvim nācās pārvarēt problēmas, kuras bija atstājis nesen avarējušās laivas mantojums. Laivas forma pirms sacensībām tika pārbūvēta, kā rezultātā dramatiski mainījās tās vadāmība. Papildus stresu radīja fakts, ka mēģinājumi pielāgoties jaunajām braukšanas īpatnībām bija jāveic sacensību laikā – brīdī, kad citi sportisti mērķtiecīgi tiecās uzlabot savu rezultātu. Uvis šo situāciju komentē: „Bija brīži, kad biju pēdējais un vienkārši nejutu laivu. Komanda bija ļoti satraukusies un apmulsusi. Taču tad bija moments, kad laiva sāka pakļauties, un kvalifikācijā izdevās izcīnīt trešo vietu. Un tad viss aizgāja!"

Pirmo „Sprint Race" Uvis uzsāka no trešās vietas un tā arī finišēja. Otrajā etapā Uvis no piektās vietas izvirzījās pirmajā vietā. Kvalifikāciju rezultātus apkopojot, Uvis finālbraucienā startēja no pirmās vietas, un visu sacensību laiku arī noturēja līderpozīcijas. Kā otrais sacensības finišēja zviedrs Ēriks Stārks (Eric Stark), trešajā vietā palika pagājušā gada F2 Pasaules čempions Johans Koenradi (Johan Coenradi) no Nīderlandes.

Kopā šajā posmā piedalījās 10 ātrumlaivu piloti no 7 Pasaules valstīm. Šobrīd Skandināvijas atklātā čempionāta kopvērtējuma saraksta augšgalā atrodas Uvis Slakteris ar 168 punktiem. Viņam seko Johans Koenradi ar 148 punktiem, un zviedrs Ēriks Stārks. Nākamais čempionāta posms norisināsies jau nākamnedēļ Zviedrijas pilsētā Karlskronā, taču vēl nav zināma Krievijas pilota Staņislava Kurcenovska piedalīšanās komandas sastāvā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV