Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Šlēgelmilhs izcīna astoto vietu

Juris Dargēvičs, 09.08.2010. 12:24

Ļoti labu sniegumu svētdien notikušajās "Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" čempionāta piektā posma sacensībās Nirburgringas trasē parādīja latviešu autosportists Haralds Šlēgelmilhs. Mūsu sportists parūpējās par vienu no retajiem apdzīšanas manevriem visas sacīkstes laikā un finišēja astotajā pozīcijā, oficiāli sasniedzot savu šīs sezonas labāko rezultātu.
Šlēgelmilhs izcīna astoto vietu

Jau pirms sacīkšu nedēļas nogales bija zināms, ka Nirburgringa mūsu Haraldam Šlēgelmilham ir viena no mīļākajām trasēm un šeit viņš var lepoties arī ar lielu pieredzi, kas gūta dažādos formulu čempionātos jau kopš 2005. gada. Lai gan šosezon latvietis startē ar Porsche salonautomobili, formulu braucēja meistarība viņam palīdzēja parūpēties par, iespējams, skatāmāko cīņu šī posma laikā, turklāt vēl tas vainagojās ar astoto vietu.

Piektdien tika aizvadītas divas 30 minūtes garas treniņbraucienu sesijas, kurās Šlēgelmilhs ierindojās 13. un 9. pozīcijā. Viss noritēja bez aizķeršanās. Sestdien risinājās kvalifikācijas braucieni un galveno mērķi, iekļūšanu otrajā kārtā, lai cīnītos par vienu pirmajā desmitniekā, sportists lieliski izpildīja. Pirmajā kvalifikācijas daļā Šlēgelmilhs izmantoja abus pieejamos jauno riepu komplektus, tādejādi sasniedzot astoto ātrāko apļa laiku. Izšķirošajā cīņā, kur sacentās desmit ātrākie piloti, nācās braukt ar lietotām riepām, tādēļ augstāk par devīto pozīciju tikt neizdevās. Tomēr jebkurā gadījumā tā viņam bija augstākā starta vieta čempionātā šajā sezonā.

Sacensību diena iesākās mazliet citādi nekā bija plānots, jo faktiski visu dienu Nirburgringu pārklāja bieza migla. Piektā posma starts bija paredzēts jau priekšpusdienā, taču tika atlikts. Pēc ilgas gaidīšanas jau pēc plkst. 17:00 starts tomēr tika dots.

Nevarētu apgalvot, ka starts Haraldam Šlēgelmilham padevās perfekts, jo vācu pilots Filips Vlaziks tika latvietim garām. Tomēr tā kā jau iesildīšanās aplī tehnisku iemeslu dēļ bija izstājies Martins Ragingers, kuram bija jāstartē sestajam, Šlēgelmilhs savu devīto pozīciju saglabāja. Nepaveicās otram Konrad Motorsport pilotam Nikam Tendijam. Viņš divcīņā ar veterānu Sašu Māsenu sadūrās un nolauza aizmugurējā riteņa ventili, kā dēļ ar pustukšu riepu bija spiets braukt līdz boksiem. Tas nozīmēja, ka pēc pirmā apļa Šlēgelmilhs jau atradās astotajā pozīcijā, taču skatāmākie brīži vēl bija priekšā.

Galvgalī vadošo pozīciju droši nosargāja sezonas kopvērtējuma līderis Nikolā Armindo, kurš ar katru nobraukto apli pamazām iekrāja arvien lielāku pārsvaru pār sekotājiem. TV kameras lielākoties bija pievērstas Šona Edvardsa un Ūves Alcena cīņai par otro pozīciju, taču ne mazāk aizraujoši notikumi risinājās nākošajā grupā, kas brauca gabaliņu aizmugurē. Lieliski bija nostartējis Stefans Rosina, kuram šis ir pirmais "Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" posms šajā sezonā. Vispirms slovāks no 14. starta pozīcijas pacēlās uz 11. vietu, pēcāk apdzina aiz Šlēgelmilha braucošo Robertu Lukasu un jau atradās aiz latviešu autosportista mašīnas.

Aptuveni 3 apļus pirms finiša notika tas, ko var droši nosaukt par šo sacensību skatāmāko momentu. Zīmīgi, ka par to parūpējās neviens cits kā tieši Šlēgelmilhs. Vispirms pēdējā līkumu sērijā pa iekšmalā mūsu sportistam garām paspraucās Rosina, taču latvietis iekšmalu ieņēma vietā pie boksu ieejas, kur sākas betona apmale. Rosinam nekas cits neatlika kā pavirzīties uz ārējo malu, no kurienes apdzīšana ir faktiski neiespējama un Šlēgelmilhs fantastiskā cīņā atguva savu astoto pozīciju. Līdz finišam nekas nemainījās un latvietis nopelnīja 8 punktus.

Jāsaka, ka šie divi bija, iespējams, vienīgie apdzīšanas manevri visas sacīkstes laikā, ja neskaita startu. Patīkami, ka komentētāji jau ne pirmo nedēļas nogali Šlēgelmilhu sauc par vienīgo sezonas debitantu, kurš regulāri cīnās pirmajā desmitniekā. Ļoti lielu apmierinātību par Haralda sniegumu izteicis arī Konrad Motorsport boss, kurš tagad jau labprāt vēlētos redzēt latvieti savā paspārnē ilgtermiņā. Tas, ka Šlēgelmilhs kopvērtējumā atrodas 16. pozīcijā nebūtu īsti objektīvs rādītājs par viņa potenciālu, jo ar salonmašīnām autosportists profesionāli brauc tikai pirmo gadu un šobrīd aizvadījis vien piecas sacīkstes.

Sacensības Nirburgringā iezīmējās arī ar daudzām pārsistām riepām. Sevišķi vienā no līkumiem apļa beigās apmale bija ļoti augsta un vairāki braucēji tā dēļ pamanījās pilnībā izbojāt sev sacīksti, taču ne Šlēgelmilhs. Sportists izvēlējās stratēģisku pieeju un ar nolūku šajā vietā brauca apdomīgi, lai gan tas nozīmēja aptuveni 0.4 sekunžu zaudēšanu no katra apļa laika. Lai vai kā, tas viņam atnesa labāko rezultātu šajā gadā, vismaz oficiāli, jo pie iepriekšējā posmā Norisringā izcīnītās septītās vietas tika pieskaitītas 30 sekundes par sadursmes izraisīšanu.

Šobrīd, kad "Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" čempionātā aizvadīti pieci posmi, pārliecinošā vadībā atrodas francūzis Nikolā Armindo no Hermes Attempto Racing komandas. Jau 20 punktus viņam zaudē vecmeistars Ūve Alcens, savukārt Niks Tendijs atkritis jau uz trešo vietu. Brits šajā reizē tomēr tika pie vismaz 2 punktiem, jo jaunajiem braucējiem, kas čempionātam pievienojušies sezonas laikā, punktus nepiešķir. Komandu vērtējumā viņa un Šlēgelmilha pārstāvētā Konrad Motorsport vienība ierindojas dalītā trešajā pozīcijā, 42 punktus aiz līderiem. Nākošais posms risināsies 22. augustā Zandvortas trasē Nīderlandē.

Foto: carrera-cup.de

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV