Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

„Krastu maču" atklās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, noslēgumā – Zvaigžņu spēle

Laila Spaliņa, 19.08.2010. 13:12

Apkopojot visus pieteikumus dalībai diennakts basketbola turnīrā „Krastu mačs", sasniegts spēlētgribētāju rekords, kas ievērojami pārsniedz plānoto. Lai nodrošinātu spēles laiku visiem, mainīts spēles nolikums. Dalību basketbola turnīrā apstiprinājis arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, kurš ne tikai atklās pasākumu, bet arī piedalīsies pirmajā spēlē (sākums plkst.17.00), pārstāvot Daugavas labo krastu.

Esam gandarīti, ka spēlētāju interese par līdzdalību diennakts basketbola turnīrā "Krastu mačs" ir daudz lielāka nekā plānots. Taču, lai visiem pieteiktajiem būtu iespēja piedalīties, ir mainīta izspēles sistēma, samazinot katra konkrētā mača ilgumu. 24 stundu laikā, sākotnēji plāno 24 spēļu vietā, tiks aizvadītas 32. Katra no tām ilgs četras reiz astoņas minūtes. Samazināts arī pārtraukumu ilgums starp ceturtdaļām un spēlēm. Līdz ar to mači sāksies ik pēc 45 minūtēm, dodot iespēju "Krastu mačā" piedalīties teju 700 rīdziniekiem un pilsētas viesiem.

Precīzi Daugavas labā un kreisā krasta komandu sastāvi, kas veidoti atbilstoši pietikušos spēlētāju vecumam, meistarības līmenim un pārstāvētajam krastam, kā arī pasākuma scenārijs šodien, 19.augustā, tiks publiskoti „VEF Rīga" mājas lapā www.vefriga.com.

Ja pasākumu atklās spēle ar LR Ministru prezidenta V.Dombrovska līdzdalību, tad noslēgumā paredzēta Zvaigžņu spēle – abu krastu visas diennakts garumā labāko basketbolistu izlase. Pēc katras spēles tehniskā protokola tiks noteikts tās vērtīgākais spēlētājs, kuram būs iespēja spēlēt Zvaigžņu spēlē, kas kā noslēdzošā notiks 21.augustā no plkst.16:00 līdz 17:00.

Kā zināms, 20.-21.augustā Rīgas ostas 810 gadu jubilejas un Rīgas pilsētas svētku ietvaros notiks diennakts basketbola turnīrs „Krastu mačs". Tajā par galveno balvu – Rīgas ostas ceļojošo kausu – sacentīsies Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji. Turnīra organizatori , partneri un atbalstītāji šo vērienīgo sporta pasākumu vēlas iedibināt par ikgadēju tradīciju.

24 stundas, divas komandas, 12 dīdžeji, teju 600 dalībnieku un puse Rīgas kā uzvarētāji. No spēles starta līdz finiša svilpei rezultāts tiks skaitīts kopsummā, lai noskaidrotu uzvarētājus – Daugavas labā vai kreisā krasta iedzīvotājus.

Dalība pasākumā ir bezmaksas, ikviens spēlētājs kā dāvanu saņems arī spēles kreklu. Pasākuma mērķis ir popularizēt sportu un veselīgu dzīvesveidu kā labu un pareizu izvēli.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV