Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Haralds Šlēgelmilhs aizvadīs sacensības Lielbritānijā

Juris Dargēvičs, 02.09.2010. 13:24

Jau šo svētdien, 5. septembrī, Lielbritānijā norisināsies septītais "Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" čempionāta posms, uz kuru devies arī "Konrad Motorsport" komandas pārstāvis Haralds Šlēgelmilhs no Latvijas. Brendshečas trasi sportists ir iepazinis jau formulu laikos un 2008. gadā tieši šeit aizvadījis vienu no skaistākajām cīņām savā karjerā.
Haralds Šlēgelmilhs aizvadīs sacensības Lielbritānijā

Līdz 22 gadus vecā Haralda Šlēgelmilha debijas sezonas beigām ir atlikuši vēl trīs posmi un sportists progresē ne tikai ātruma ziņā, bet arī kļūst arvien stabilāks. Jau pēdējos trīs posmus latvietis finišējis punktos un lai gan šobrīd kopvērtējuma tabulā pēc sešām aizvadītām sacīkstēm ierindojas tikai 16. vietā, Šlēgelmilhs joprojām var cerēt uz pirmo desmitnieku, no kura šobrīd šķir tikai 8 punkti. Priekšā ir tikai viens pilots, kurš iepriekš arī nebija startējis salonautomobiļu čempionātos un tas ir desmitas pozīcijas īpašnieks Davids Mengesdorfs no Vācijas.

Brendsheča ir viena no slavenākajām Eiropas trasēm, kur nereti viesojas arī dažādi starptautiska mēroga čempionāti. Pagājušajā gadsimtā šeit ik pa laikam notika arī Lielbritānijas GP izcīņa Formulā 1. Tomēr svarīgi, ka "Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" sacensības norisināsies īsajā "Indy" konfigurācijā, kas savā ziņā pat atgādina kaut ko līdzīgu ovālam. Trases garums ir tikai 1.9 kilometri un mašīnas to parasti veic mazāk kā vienā minūtē. Šeit nav daudz asu līkumu, taču ceļš ir samērā šaurs un drošības joslas klātas ar smiltīm. Mazākā kļūda var nozīmēt palikšanu ārpus cīņas!

Haralds Šlēgelmilhs viltīgajā Brendshečā startējis divas reizes. 2007. gadā šeit notika "F3 EuroSeries" sacensības, bet labākās atmiņas sportistam ir no 2008. gada, kad tika nodemonstrēts fantastisks sniegums "International Formula Master" čempionāta posmā. Pirmajā braucienā Šlēgelmilhs jau atradās trešajā pozīcijā, kad pievīla tehnika, taču latvietis pilnībā atriebās par savām neveiksmēm otrajā braucienā, kad startējot no pašām beigām veica neskaitāmus fantastiskus apdzīšanas manevrus, finišējot ceturtajā vietā.

Šogad situācija ir mazliet savādāka, jo Šlēgelmilhs pirmo gadu piedalās salonautomobiļu sacīkstēs, kas tehniski ir ļoti atšķirīgas no formulām. Viens no pieredzējušākajiem pilotiem Brendshečā ir viņa "Konrad Motorsport" komandas biedrs Niks Tendijs, kurš pats ir brits un lieliski pārzina katru šīs trases metru. Pēc pagājušajām sacīkstēm, kas notika Nīderlandē, kopvērtējuma vadībā joprojām atrodas francūzis Nikolā Armindo, taču Tendijs ir pietuvojies un nu jau zaudē vairs tikai 9 punktus. Komandu ieskaitē "Konrad Motorsport" ir trešajā vietā, 41 punktu aiz līderiem "Herberth Motorsport".

Kā ierasts, piektdien "Porsche Carrera Cup Deutschland 2010" ietvaros notiks treniņbraucieni, sestdien tiks aizvadīta kvalifikācija, bet sacensību starts tiks dots svētdien plkst. 18:30 pēc Latvijas laika. Paralēli šajā nedēļas nogalē Brendshečas trasē risināsies arī DTM čempionāta posms.

Tagad jaunumiem par Haralda Šlēgelmilha karjeras gaitām iespējams sekot arī www.twitter.com/slegelmilhs333.

Foto: racecam.de

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV